1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Venezuela extinde starea de urgenţă pentru a patra oară

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a extins cu două luni starea de urgenţă şi starea de urgenţă economică, au relatat joi media locale, potrivit DPA.

16 sep, 2016 | Agerpres

Este a patra oară când este emis un astfel de decret, prin care sunt suspendate drepturile opoziţiei politice şi sunt oferite armatei şi grupurilor de securitate formate din cetăţeni puteri speciale de a asigura livrarea de alimente în ţară.

Din cauza lipsei de medicamente, de produse sanitare şi de pâine, venezuelenii sunt nevoiţi să stea la cozi uriaşe la supermarketuri, o situaţie care durează de mai multe luni.

Guvernul lui Maduro este în conflict cu producătorii de alimente, spunând că aceştia duc un 'război economic' împotriva puterii şi îşi încetinesc în mod deliberat activitatea.

Venezuela are una dintre cele mai mari rate de inflaţie din lume, Banca Mondială plasând-o la 121,7% în 2015.

Opoziţia - o coaliţie de mai multe partide acoperind diferite spectre politice - vrea organizarea unui referendum în acest an pentru demiterea lui Maduro.

Un summit internaţional urmează să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni în Insula Margarita din Venezuela, însă este de aşteptat ca puţini lideri să participe. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO