Veniturile Allianz-Ţiriac din prime brute subscrise au crescut cu 8% în T2 2017

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac a înregistrat, la 30 iunie 2017, un volum al veniturilor din prime brute subscrise la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă şi sănătate) în creştere cu aproape 8%, faţă de valoarea veniturilor înregistrate la finele celui de-al doilea trimestru al anului 2016, potrivit unui comunicat al societăţii de asigurări.
Economica.net - lun, 07 aug. 2017, 09:13
Veniturile Allianz-Ţiriac din prime brute subscrise au crescut cu 8% în T2 2017

Profitul operaţional consolidat din activitatea de asigurări a crescut în primele şase luni ale anului curent, de asemenea, cu 27%, în comparaţie cu cel înregistrat în acelaşi interval al anului trecut.

‘Într-o piaţă dominată în continuare de asigurările auto, am reuşit să compensăm erodarea primei medii din RCA cu creşterea înregistrată de liniile non-auto şi asigurări de viaţă. Mă bucur să constat că oamenii încep să conştientizeze faptul că finanţarea accesului la servicii medicale de calitate prin asigurările private de sănătate, dar şi grija pentru bunurile care au fost achiziţionate într-o viaţă de om, reprezintă aspecte la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât autoturismul’, a declarat Virgil Şoncutean, director general Allianz-Ţiriac Asigurări.

Asigurările non auto înregistrează o creştere accelerată şi în primele două trimestre ale anului 2017 Allianz-Ţiriac a înregistrat o creştere a veniturilor totale din segmentul asigurărilor generale de 6% faţă de valoarea înregistrată în prima jumătate a anului trecut.

Creşterea subscrierilor a fost influenţată, în principal, de evoluţia afacerilor non-auto, unde creşterea s-a situat la peste 19%. De asemenea, a fost înregistrată o creştere importantă pe segmentul ‘Bunuri şi proprietăţi’, de aproape 6% faţă de acelaşi interval al anului trecut.

Asigurările auto au generat creşteri marginale ale veniturilor, la jumătatea anului, de sub 1%. Ponderea cea mai mare în totalul veniturilor din prime subscrise este deţinută de asigurările Casco, segment pe care Allianz-Ţiriac era lider la finele anului trecut.

La nivelul segmentului de asigurări de sănătate, faţă de rezultatele înregistrate în primele două trimestre al anului trecut, Allianz-Ţiriac a înregistrat anul acesta o creştere a volumului de afaceri de până la 80%.

Vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au înregistrat o creştere cu aproape 23% peste valoarea înregistrată în acelaşi interval al anului trecut. Asigurările de tip unit linked sunt cele care au dominat vânzările pe segmentul asigurărilor de viaţă, semnalând o creştere procentuală a veniturilor totale faţă de T2 2016 de 36%. O creştere semnificativă a fost consemnată şi pe segmentul asigurărilor de grup, evidenţiind o evoluţie de circa 26%, comparativ cu anul trecut, pe acelaşi interval de referinţă. În ceea ce priveşte produsele tradiţionale, rezultatele sunt similare celor din anul precedent.

România continuă, şi după 10 ani, să aibă una dintre cele mai scăzute rate de penetrare a asigurărilor de viaţă din Europa: doar 18% din totalul primelor brute subscrise, în timp ce la nivel european proporţia este de 61%. Chiar dacă o cauză principală a acestei situaţii poate fi lipsa măsurilor fiscale stimulative, o problemă reală rămâne totuşi gradul scăzut de informare şi conştientizare a oamenilor privind accesibilitatea şi utilitatea asigurărilor de viaţă, menţionează compania de asigurări.

La finele primului semestru al acestui an, despăgubirile brute plătite în baza asigurărilor auto au totalizat 190,9 milioane lei, în creştere cu peste 3%. Obligaţiile de plată aferente segmentului auto, înregistrate sub formă de rezerve brute de daune avizate, se situau la 256,8 milioane lei, în urcare cu peste 6%.

‘Autovehiculele de mare tonaj, folosite în activitatea de transport internaţional, generează în continuare cele mai mari daune materiale şi vătămări corporale. Doar în prima parte a acestui an, în portofoliul Allianz-Ţiriac au fost înregistrate trei daune majore, estimate la circa 10 milioane lei. Sunt date care ne provoacă şi ne obligă să rămânem vigilenţi şi consecvenţi în demersurile pe care trebuie să le luam pentru a diminua frecvenţa şi severitatea acestor accidente’, a spus Cristian Ionescu, director operaţiuni la Allianz-Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Irlanda impune timp de o lună noi restricții de siguranță pentru a împiedica răspândirea noii variante a coronavirusului
Irlanda impune timp de o lună noi restricții de siguranță pentru a împiedica răspândirea noii variante a coronavirusului
Guvernul irlandez a anunţat vineri introducerea de noi restricţii, printre care închiderea discotecilor şi distanţarea ...
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă în Ucraina cu până la 175.000 de militari, anul viitor, scrie vineri ziarul Washington ...
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante Omicron
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască în jos previziunile sale de creştere globală din ...