Veniturile din subscrieri ale Allianz-Ţiriac au crescut cu 1%, iar profitul net cu peste 30%

Allianz-Ţiriac Asigurări a avut, în primul semestru, venituri din prime de asigurare generale şi de viaţă de 464,6 milioane de lei, în creştere cu aproape 1% faţă de rezultatul consemnat în perioada ianuarie-iunie 2012, în timp ce profitul net a urcat cu 33,3%, la 7,2 milioane de lei.
Economica.net - mar, 13 aug. 2013, 09:37
Veniturile din subscrieri ale Allianz-Ţiriac au crescut cu 1%, iar profitul net cu peste 30%

„Suntem mulţumiţi cu ceea ce am realizat în această primă jumătate de an, mai ales în privinţa evoluţiei profitabilităţii. Am reuşit să menţinem sub control rata daunei pe segmentul asigurărilor generale, la un nivel mult îmbunătăţit faţă de anul trecut, fără să generăm efecte adverse, negative, la nivelul veniturilor realizate”, a declarat directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Remi Vrignaud, într-un comunicat.

În perioada analizată, valoarea primelor subscrise din activitatea de asigurări generale a fost de 409,4 milioane de lei, cu 2,3 milioane de lei mai mult faţă de subscrierile de 407,1 milioane de lei realizate în acelaşi interval din 2012.

Profitul operaţional generat de activităţile de asigurări generale s-a îmbunătăţit cu peste 30%, până la 5,8 milioane de lei.

„Evoluţia pozitivă a profitabilităţii pe acest segment a fost susţinută, în principal, de menţinerea ratei daunei pentru portofoliul auto la un nivel de 75-76%”, se precizează în comunicat.

Vânzările de poliţe auto (CASCO şi RCA) au evidenţiat o creştere a subscrierilor până la 290,6 milioane de lei, cu 2% mai mult faţă de iunie 2012.

La nivelul portofoliului de asigurări de bunuri, clădiri şi proprietăţi, veniturile semestriale s-au situat la 86,8 milioane de lei, cu circa 4 milioane de lei mai redus decât cel consemnat în perioada ianuarie-iunie 2012, pe fondul reducerii subscrierilor pe segmentul asigurărilor de locuinţe.

„Intrarea în vigoare a noilor reglementări ce impun tuturor proprietarilor încheierea unei poliţe obligatorii PAD va genera o reducere a primei medii subscrisă de Allianz-Ţiriac cu aproximativ 20%. Sperăm însă să reuşim să compensăm acest efect advers asupra veniturilor prin creşterea numărului de clienţi care vor alege Allianz-Ţiriac pentru protecţia locuinţei”, a spus Vrignaud.

În primul semestru al acestui an, vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au urcat până la 55,2 milioane de lei, faţă de 53,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2012.

Structura portofoliului de asigurări de viaţă rămâne echilibrată, poliţele tradiţionale generând prime subscrise de 27 milioane de lei, în timp ce vânzările de poliţe de asigurări de viaţă cu componentă investiţională s-au situat la valoarea de 28,2 milioane de lei.

Profitul operaţional aferent activităţilor de asigurări de viaţă derulate în primul semestru s-a situat la 3 milioane de lei, evidenţiind o creştere de aproape 10% faţă de nivelul de 2,8 milioane lei înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2012.

„În legătură cu perspectivele pe termen scurt şi mediu, vedem două provocări principale le nivelul pieţei asigurărilor: pe de o parte, efectele modificării legislaţiei privind asigurarea locuinţelor va forţa companiile să caute soluţii pentru compensarea pierderii de venituri din vânzarea de poliţe facultative de locuinţe. Este foarte important ca politicile de atragere de noi clienţi să nu ignore aspectele tehnice de subscriere, mai ales în contextul în care ne referim la acoperirea riscurilor catastrofice”, a spus Vrignaud.

În al doilea rând, a adăugat şeful Allianz-Ţiriac, se constată că piaţa auto, principalul „furnizor” de afaceri de asigurări, nu dă niciun semn de revenire.

„În condiţiile în care vânzările de maşini noi rămân la cote minime, parcul auto a îmbătrânit simţitor în ultimii ani. Încă din 2012, mai mult de jumătate dintre autovehiculele înregistrate în Romania aveau o vechime de peste 10 ani, acestea neputând fi asigurate Casco. În ciuda acestor provocări care se referă la segmente ce generează circa două treimi din subscrierile anuale ale asigurătorilor, în ceea ce priveşte perspectivele Allianz-Ţiriac, noi ne menţinem proiecţiile privind înregistrarea, la sfârşitul anului, a unui profit superior, în condiţiile înregistrării unui volum de subscrieri stabil”, a mai spus Vrignaud.

Allianz-Ţiriac este al treilea asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2012, după Astra şi Omniasig.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul român este controlat de grupul german Allianz – 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) – 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...