Veniturile grupului Medicover în România au crescut cu 56,8% în primul semestru din acest an

Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover din România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele șase luni cu 56,8% față de perioada similară a anului trecut, până la 85,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Ion Dobreanu - mar, 27 iul. 2021, 11:19
Veniturile grupului Medicover în România au crescut cu 56,8% în primul semestru din acest an

Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,8%.

„Intrăm în cea de-a doua jumătate a anului cu rezultate financiare solide și un apetit ridicat pentru creștere și consolidarea amprentei la nivel național. Am demarat investiția de 20 milioane de euro într-un nou spital în București într-un moment în care societatea românească are mare nevoie de serviciile medicale de calitate. Vom continua să investim cu focus pe resursa umană valoroasă, medici și asistente, tehnologie şi inovație medicală, direcții care produc un impact la scară largă”, a declarat dr. Florinela Cîrstina (foto), director general Medicover România.

CITEȘTE ȘI Medicover transformă clădirea de birouri Multigalaxy MG 1 în spital cu peste 150 de paturi, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

Synevo România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri record de 321,6 milioane de lei (65,6 milioane de euro) și un profit de 36,7 milioane de lei. Pentru același an, Medicover a realizat venituri de 119  milioane de lei și o pierdere de 1,6 milioane de lei. Firma prin care este operat spitalul Pelican a înregistrat în 2020 afaceri de 55,9 milioane de lei și un profit de 1,89 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Creștere importantă și la nivel internațional

La nivel internațional, după primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 52,2% comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 666,1 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI Veniturile totale ale Medicover și Synevo din România au crescut cu 7,5% în 2020

Medicover România și Synevo România fac parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995. Compania oferă o gamă completă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați.

În România, compania deține o rețea de 25 de clinici în București și în țară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Synevo România administra la finele lui 2020 o rețea națională de 19 laboratoare și 126 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând peste 13 milioane de teste pe parcursul întregului an.

 

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...