Numai 63.000 de români şi-au făcut cont online la Casa de Pensii, ca să vadă dacă angajatorii le-au plătit contribuţia şi ce stagiu au realizat

Din 2013 până acum, puţin peste 63.000 de oameni şi-au făcut cont online pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), ca să afle ce stagiu de cotizare au realizat la sistemul asigurărilor sociale până acum şi ca să verifice dacă angajatorii pentru care au lucrat până acum le-au şi plătit, pe toată durata derulării contractului de muncă, contribuţia la pensie, reţinută din salariu. Majoritatea oamenilor care şi-au făcut cont pe portalul Casei de Pensii sunt din Bucureşti, Dolj, Mureş, în această succesiune, au spus pentru Economica oficialii CNPP. Iată, pas cu pas, cum puteţi să vă faceţi cont online pe portalul CNPP, ca să aflaţi ce punctaj aţi realizat, până acum, la pensie.
Cristina Şomănescu - Dum, 16 iun. 2019, 06:07
Numai 63.000 de români şi-au făcut cont online la Casa de Pensii, ca să vadă dacă angajatorii le-au plătit contribuţia şi ce stagiu au realizat

Începând din anul 2013, românii îşi pot crea, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, cont online ca să afle care dintre angajatorii pentru care au lucrat până acum le-au şi virat la sistemul public de pensii contribuţia de asigurări sociale, reţinută din salariu. 

Punctual, după ce vă creaţi cont pe site-ul Casei de Pensii puteţi vedea online, în timp real:

 • date din carnetul dumneavoastră de muncă;
 • stagiile anuale şi lunare de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (câte puncte aţi realizat la pensie, până acum);
 • informații din declarațiile D112 (declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate) depuse de angajatorii pe care i-aţi avut până acum. Mai precis, veţi afla numele angajatorilor care au virat pentru dumneavoastră, până acum, contribuţia de asigurări sociale (CAS), precum şi venitul brut la care au plătit CAS.
 • informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii.

Doar 63.251 de oameni şi-au făcut, din 2013 până acum, cont online pe portalul CNPP, au spus pentru Economica oficialii instituţiei.

 • Cei mai mulţi sunt din: Bucureşti (7.249 de oameni), Dolj (3.656 de persoane), Mureş (3.466 de oameni), Constanţa (2.967 de oameni), Iaşi (2.664 de oameni), Braşov (2.642 de persoane), Bihor (2.172 de persoane), Brăila (1.683 de persoane), Maramureş (1.607 persoane), Galaţi (1.582 de oameni), ne-a răspuns Casa Naţională de Pensii.

Economica vă explică în continuare, procedura pe care trebuie să o urmaţi ca să vă faceţi cont online la CNPP, în cazul în care sunteţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice.

În primul rând, trebuie să completaţi formularul pe care îl găsiţi la acest link.

 • Printre informaţiile pe care trebuie să le completaţi în formularul amintit se numără numele, prenumele, adresa de email, tipul, seria, numărul actului de identitate. Trebuie, de asemenea, să selectaţi judeţul şi localitatea de domiciliu, cele specificate în actul de identitate (chiar dacă locuiţi, de fapt, în alt oraş).

Introduceţi textul de validare (codul captcha) publicat în imaginea aflată sub formular, apoi apăsaţi butonul „finalizează şi transmite formular”.
Următorul pas este tipărirea formularului completat online, pe care apoi îl veţi semna olograf.
După ce veţi tipări formularul, veţi constata că data la care l-aţi completat online e trecută automat pe această cerere.
Cu formularul semnat vă prezentaţi la orice Casă de Teritorială de Pensii din ţară, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra contul creat în sistemul informatic al Casei de Pensii.

 • Mai mulţi cititori au întrebat redacţia Economica dacă formularul e valabil doar în ziua în care a fost tipărit (amintim că data la care a fost completat şi tipărit este trecută automat pe cerere).
 • Formularul semnat olograf e valabil oricând de la data tipăririi lui, au răspuns oficialii Casei Naţionale de Pensii pentru Economica.

În aceeaşi zi sau a doua zi de la data prezentării la Casa de Pensii veţi primi, pe adresa de email indicată de dumneavoastră în formular, un email de confirmare că a fost creat, pe portalul CNPP, contul dumneavoastră online.

 • Atenţie! În emailul pe care îl veţi primi de la CNPP veţi găsi un link care este valabil doar 72 de ore de la momentul primirii emailului. Trebuie să accesaţi la acest link pentru a finaliza procedura de creare a contului online. La acest link veţi alege parola pe care vreţi să o folosiţi pentru a vă accesa propriul cont online. Dacă accesaţi linkul după 72 de la ore de la primirea emailului de confirmare, cererea dumneavoastră va fi ştearsă din sistem şi trebuie să o luaţi de la capăt (completaţi din nou formularul, îl tipăriţi, apoi îl semnaţi şi vă prezentaţi cu el la Casa de Pensii). 

V-aţi creat cont online pe portalul Casei de Pensii Publice. Ca să intraţi în cont, trebuie să accesaţi acest link, în care introduceţi adresa de email şi parola pe care aţi ales-o.

La ce date aveţi acces prin accesarea contului online la Casa de Pensii:

 • date din carnetul dumneavoastră de muncă;
 • stagiile lunare şi anuale de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (punctajul realizat la pensie, până acum);
 • informații din declarațiile D112 (declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate) depuse de angajatorii pe care i-aţi avut până acum;
 • informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii;
 • informații despre pensia comunitară, dacă e cazul;
Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Apărării: Sper să depăşim 30% pentru înzestrare anul viitor. Marea Neagră a devenit un lac plin de rechini
Ministrul Apărării: Sper să depăşim 30% pentru înzestrare anul viitor. Marea Neagră a devenit un lac plin de rechini
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat, miercuri, că speră ca anul viitor să fie alocat cel puţin 30% din bugetul ministerului pentru înzestrare militară şi a subliniat că România......
Analiză XTB: Prețul grâului aproape de un vârf istoric. Veniturile producătorilor români ar putea fi cu aproape 2 miliarde de euro mai mari anul acesta
Analiză XTB: Prețul grâului aproape de un vârf istoric. Veniturile producătorilor români ar putea fi cu aproape 2 miliarde ...
Prețul grâului a crescut cu peste 130%, iar al porumbului cu 106% față de media anuală a ultimilor ani și sunt riscuri ...
SIF Banat Crișana cumpără terenul fostei fabrici Tutunul Românesc, deținută anterior de Ioan Niculae
SIF Banat Crișana cumpără terenul fostei fabrici Tutunul Românesc, deținută anterior de Ioan Niculae
SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat-Crișana, a cumpărat terenul fabricii „Tutunul românesc” în cadrul unei ...
Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online
Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea conform căreia firmele de curierat ar urma ...