1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Veşti proaste pentru Spania. Recesiunea s-a agravat în trimestrul al doilea

Spania a intrat şi mai mult în recesiune în al doilea trimestru, când Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere de 0,4% în raport cu primul trimestru, după o scădere de 0,3% în primele trei luni, potrivit cifrelor definitive publicate marţi de Institutul naţional de statistică (Ine), transmite AFP.

28 aug, 2012 | Agerpres

În ritm anual, economia spaniolă (a patra economie din zona euro) a înregistrat în perioada aprilie-iunie 2012 o scădere de 1,3%, peste estimările iniţiale care prognozau o scădere de un procent.

Ine a explicat că cererea naţională slabă (în principal consumul gospodăriilor şi cheltuielile publice) a fost principala cauză a contracţiei economiei, în condiţiile în care Spania traversează o severă cură de austeritate. În contextul unei încetiniri economice generale, cererea externă (exporturi şi turism) nu mai este suficientă pentru a menţine Spania pe linia de plutire.

'Cu şi mai multă austeritate fiscală în program şi cu un şomaj la niveluri astronomice, riscurile sunt orientate în mod clar spre o recesiune prelungită', a declarat economistul ING, Martin van Vliet.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO