1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Vicepreşedinte BCE: Numirea lui Janet Yellen este o veste bună pentru economia globală

Numirea lui Janet Yellen ca viitor secretar al Trezoreriei Statelor Unite este o veste bună pentru economia mondială, deoarece fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA este conştient de ramificaţiile globale ale politicii ţării sale, a afirmat miercuri Luis de Guindos, vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

25 noi, 2020 | Agerpres

"Janet Yellen ştie perfect care sunt nevoile economiei americane şi este perfect conştientă de implicaţiile politicii economice a Statelor Unite asupra economiei mondiale", a declarat Luis de Guindos, la o conferinţă de presă.

"Numirea lui Janet Yellen ca viitor secretar al Trezoreriei Statelor Unite este o veste bună pentru economia SUA şi pentru economia globală", a adăugat oficialul BCE.

Banca Centrală Europeană a criticat adminstraţia de la Washington pentru măsurile sale protecţioniste, iar Donald Trump a atacat BCE din cauza ratei de schimb euro-dolar.

În vârstă de 74 de ani, Janet Yellen a contribuit decisiv la redresarea economiei americane după criza financiară din 2007 şi a acordat atenţie impactului politicilor Rezervei Federale asupra angajaţilor şi costurilor sporirii inegalităţilor în SUA. Ea are un doctorat în economie obţinut în 1971 la Universitatea Yale şi a fost consilier economic principal al preşedintelui Bill Clinton.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO