1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Auto

VIDEO Este Dacia mai tare decât Audi? Test cu rezultate uimitoare, în condiții extreme

Dacia uimește de ani de zile întreaga lume prin recordurile pe care le înregistrează în zona de vânzări și, mai ales, prin prețurile reduse ale automobilelor pe care le produce. Dacia fost, practic, unul dintre motoarele care au tras Renault către vârful producătorul mindiali, inclusiv în perioada de criză dintre 2008 și 2011-2012. Producătorul de la Mioveni are, însă, și alte calități prin care surprinde șoferii.

23 feb, 2020 | ECONOMICA.net

S-ar fi gândit cineva acum 20 de ani că Dacia se poate compara cu Audi? Probabil că nu. Iată, însă, că astăzi chiar se întâmplă acest lucru, mai ales în condiții extreme. Daci Duster, vedeta fabricii de la Mioveni face față excelent unei comparații cu Audi A4 Allroad, conform unui test drive făcut public de Pro Motor.

Audi A4 Allroad pus la grea încercare are motor 2.0 TDI, care dezvoltă 177 de cai putere. Motorul este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte și la un sistem de tracțiune integrală quattro. Mașina este echipată cu anvelope all-season.

Dacia Duster are motor 1.5 dCi, 115 cai putere, transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune integrală 4WD. Duster-ul pleacă la drum cu un avantaj: are anvelope de iarnă.

La deal pe zăpadă, Duster-ul patinează, roțile i se blochează, dar mașina urcă. Audi, cu anvelope all-season, urcă și el până la jumătatea rampei.

Șoferul de Audi dezactivează ESP-ul, dar tot nu reușește să ajungă în vârf. Înclinația terenului către stânga îl face să piardă aderența. Așa că va fi nevoit să găsească altă rută. La o nouă încercare, sistemul quattro intră în acțiune la capacitate maximă și livrează liniar cuplul către toate cele patru roți, așa că mașina ajunge sus.

O nouă rundă și Duster se ia la trântă din nou cu zăpada și cu rampa înclinată. Mașina românească are o masă cu 300 de kilograme mai mică decât a celei germane, ceea ce o face mai ușor de manevrat pe zăpadă. O urmează A4 Allroad și pare să meargă bine. Sistemul de tracțiune integrală al “neamțului” facă o demonstrație de forță și îl readuce, de fiecare dată, pe traseul bun. Duster-ul cu 4WD nu se lasă mai prejos și îi calcă pe urme la propriu.

 

VEZI AICI cum se comportă cele două mașini în condiții extreme. VIDEO

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO