VIG: Estimările pentru operaţiunile din România, revizuite din cauza „evoluţiei actuale a pieţei şi situaţiei politice tensionate”

Profitul operaţiunilor din România ale Vienna Insurance Group (VIG) ar fi crescut cu 20,7%, excluzând deprecierea fondului comercial, iar managementul a luat decizia de a revizui estimările privind evoluţiile viitoare, din cauza "evoluţiei actuale a pieţei şi situaţiei politice tensionate", se arată într-un comunicat al companiei, în care sunt prezentate rezultatele financiare la şase luni, transmis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 28 aug. 2018, 08:17
VIG: Estimările pentru operaţiunile din România, revizuite din cauza

„În România, evoluţia actuală a pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluţiile viitoare. Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea Grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent”, se menţionează în comunicatul citat.

La nivel de Grup, VIG a înregistrat, în intervalul ianuarie – iunie 2018, prime de 5,150 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 3,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În general, excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, business-ul VIG s-a majorat cu 5,7%.

De asemenea, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate.

O majorare de două cifre pe segmentul asigurărilor non-viaţă a fost consemnat în Polonia, iar Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime.

Rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business a scos în evidenţă şi creşteri în cazul asigurărilor auto, în Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul „Alte pieţe din ECE’.

Totodată, volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,170 miliarde de euro (+1,3%), fără produsele cu primă unică, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică.

Grupul VIG a raportat, în primele şase luni ale anului, un profit înainte de impozitare în creştere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.

Rata combinată netă de reasigurare a Grupului (fără veniturile din investiţii) a înregistrat o nouă îmbunătăţire substanţială până la nivelul de 96,3%. Din acest punct de vedere, Austria (95,3%), Republica Cehă (94,6%), Polonia (94,1%), România (98,6%) şi Bulgaria (97,2%) au înregistrat schimbări pozitive.

Rezultatul financiar a ajuns la 511,3 milioane de euro, în primul semestru din 2018, o creştere de 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Investiţiile grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, se situau la 37,4 miliarde de euro la 30 iunie 2018, nivel neschimbat faţă de cel de la finalul lui 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...