Viitorul casei de marcat: modul în care retailerii inovează experienţa de plată

În prezent, marile magazine pun la dispoziția clienţilor o casă de marcat la care îşi pot scana singuri produsele, iar apoi plătesc fără asistenţa unui casier. Un concept destul de simplu, nu?
Economica.net - lun, 18 nov. 2019, 09:31
Viitorul casei de marcat: modul în care retailerii inovează experienţa de plată

După cum au demonstrat deja, casele de marcat la care vă puteți scana siguri produsele au fost doar primul pas din ceea ce a devenit o revoluție majoră bazată pe tehnologie, în modul în care cumpărătorii plătesc în magazinele de retail. Scanarea și plătirea produselor fără asistența unui casier reprezintă doar o evoluție în procesul de plată.

Retailerii încearcă să inoveze constant procesul de efectuare a plăților, întrucât clienții spun mereu că efectuarea unei achiziții este cea mai dureroasă parte a experienței de cumpărături. Deși mai mult de două treimi dintre oameni preferă încă să facă cumpărături în magazin, mulți dintre consumatori recunosc că experiența de la casa de marcat este una neplăcută. Cozile lungi și timpul de așteptare mare sunt motivele majore pentru care unii clienți au apelat la cumpărăturile online.

Însă unele branduri caută soluții pentru a face procesul de plătire a produselor mai puțin dureros. De la chioșcuri cu auto-checkout la sisteme mobile POS pentru a scăpa complet de cozile de la casele de marcat. Acești retaileri se străduiesc să mențină clienții fericiți și să încurajeze mai multe vânzări în magazin.

Eliminarea cozilor lungi de la casele de marcat

Chiar și în forma sa tradițională, plata la casa de marcat s-a achimbat. Folosirea plății cu carduri cu contactless a redus timpul de așteptare al clienților. Un articol din Gurdian estimează că, în UK, 1 din 5 achiziții se face prin utilizarea cardurilor cu contactless
Plata mobilă este o altă opțiune în creștere. Folosește tehnologia de comunicare în câmp apropiat (NFC) sau tehnologia Bluetooth pentru a permite clienților să plătească – așa cum îi spune și numele – folosind telefoanele mobile. Apple, Android și Samsung au propriile versiuni de mobile pay. Aceste portofele mobile câștigă din ce în ce mai multă popularitate la nivel mondial.

De asemenea, serviciile precum Scandit permit proprietarilor de întreprinderi mici să ia în considerare plată prin intermediul telefonului mobil, tabletei, robotului, dronei fără să investească timp și bani să-și creeze propria aplicație.

Casă de marcat portabilă: accesarea telefonului mobil

Odată cu proliferarea sistemelor POS, angajații din magazin pot să încaseze banii de la clienți oriunde în magazin. Software-ul mobil poate transforma smartphone-urile și tabletele într-un POS, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o casă de marcat staționară.

Acest sistem nu numai că permite plasarea de case de marcat mobile prin tot magazinul, dar îi ajută și pe angajați să ofere o experiență mult mai bună clienților. Având informații despre specificațiile produselor și stocul curent la îndemână, angajații sunt mai bine pregătiți, putând răspunde oricăror întrebări ale clienților în momentul efectuării plății. Și fără un lung șir de clienți nerăbdători, personalul își poate face timp să acorde atenție personalizată clienților în ceea ce privește achizițiile lor.

Apple este poate cea mai cunoscută companie care a utilizat această abordare. Personalul este dotat cu un iPad și verifică comenzile pentru clienți, verifică stocul la Genius Bar (stație de asistență tehnică situată în magazinele de vânzare cu amănuntul Apple, al căror scop este de a oferi asistență în stil de concierge clienților interesați de produsele companiei), vizualizează starea articolelor aflate în reparații și încasează banii pentru cumpărături. De asemenea, pot prezenta întregul istoric de achiziții al fiecărui client.

Așadar, clientul nu mai trebuie să aștepte la coadă în magazin sau să caute un angajat pentru a-l ajuta să găsească un articol sau să verifice stocul, POS-urile din magazin permit unui membru al personalului să ofere clientului informația de care are nevoie.

Viitorul experienței cu casa de marcat

În timp ce unele dintre cele mai dificile opțiuni tehnologice s-ar putea să nu fie potrivite pentru fiecare comerciant, există modalități simple prin care retailerii pot încorpora soluțiile tehnologice pentru a elimina coziile de la casa de marcat. Punerea în aplicare a plăților contactless, a sistemele POS mobile sunt puncte de plecare excelente în atragerea atenției clienților și dezvoltarea oricărei afaceri.

Pe de altă parte, un punct de plecare excelent în atragerea atenției clienților și transformarea lor în clienți fideli îl reprezintă modul de amenajare a magazinului. Cu cât magazinul este amenajat mai eficient, cu atât veți reuși să treziți și să mențineți viu interesul celor care intră în magazinul dvs..

Acest lucru îl puteți face prin amplasarea produselor pe rafturi metalice pentru magazin de înaltă calitate. De exemplu, puteți folosi gondole (rafturi metalice de mijloc) care au o capacitate mare de susținere, sunt modulare, fiind ideale pentru orice spațiu comercial.

Pentru alegerea celor mai potrivite rafturi pentru magazinul dvs., apelați la specialiștii de la Rafturi Metalice de la A la Z pentru a primi toate informațiile necesare privind rafturile de care aveți nevoie și modul de amenajare a magazinului astfel încât să îmbunătățiți experiența clienților în magazin și să-i determinați să vă cumpere mereu produsele. Succes!

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...