Vivo intră oficial pe piaţa de smartphone-uri din România. Ce planuri are compania

Producătorul chinez de smartphone-uri Vivo intră oficial pe piaţa de smartphone-uri din România, cu trei modele de telefoane ce vor fi disponibile până la finalul lunii februarie în reţeua de parteneri. Biroul din România urmează să fie un hub regional pentru operaţiunile companiei din ţara noastră, precum şi pentru Bulgaria, Ungaria şi Moldova.
Lidia Neagu - mar, 16 feb. 2021, 10:17
Vivo intră oficial pe piaţa de smartphone-uri din România. Ce planuri are compania

Momentan, Vivo va comercializa telefoanele, dar şi o pereche de căşti audio bluethoot, prin reţeaua eMag, urmând ca parteneriatul să fie extins şi cu alte magazine, dar şi operatori de telefonie mobilă.

De asemenea, Vivo a încheiat un parteneriat cu ESD Service pentru servicii autorizate de reparații pentru smartphone-urile sale.

Primele smartphone-uri care vor fi vândute local sub umbrela Vivo sunt Y70 (1.199 lei), Vivo Y20s (999 lei) și Vivo Y11s (599 lei). În funcţie de cum vor evolua vânzările, compania intenţionează să aducă şi alte modele din gama sa.

Potrivit lui Thomas Kahmann, PR Director Vivo pentru Europa, compania vrea să atragă în România două categorii de public, respectiv aşa-zisa generaţie Tik Tok şi Instagram – tineri până în 30 de ani, creatori de conţinut pentru care bateria şi camera telefonului sunt importante, și consumatorii de conținut multimedia, puţin mai în vârstă, care apreciază calitatea ecranului telefonului.

Pe termen scurt, Vivo intenţionează să câştige încrederea consumatorilor români şi să iasă din categoria „Alţi producători” din topurile producătorilor de telefoane. Piaţa din România este dominată în prezent de Samsung, Apple şi Huawei, dar reprezentanţii Vivo spun că doresc ca, pe termen lung, să devină cel mai vândut brand, atât la noi în ţară, cât şi în Europa.

„Este un ţel care necesită timp, dar nu ne grăbim”, spune Thomas Kahmann.

„Nu vrem să ratăm vreo piaţă europeană şi acesta este unul dintre motivele pentru care am ales România. Piaţa românească, poloneză sau cehă sunt cele mai mari din Europa de Est, aşa că nu am fi putut rata piaţa din România. vrem să devenim jucătorul dominant pe piaţa europeană de smartphone-uri. Aşa că, în mod categoric trebuia să venim aici”, spune la rândul său Seon Hwang, vicepreşedinte Vivo Europa.

Compania cu sediul în Guangdong şi-a înfiinţat birouri europene în noiembrie 2019, iar sediul său din Europa a fost stabilit la Dusseldorf, Germania.

China este cea mai mare piaţă pe segmentul telefoanelor mobile inteligente pentru Vivo, urmată de India, Indonezia şi Tailanda.

Compania are şi un parteneriat strategic cu UEFA, devenind sponsor global oficial al următoarelor două ediţii ale competiţiei organizate de Uniunea Europeană de Fotbal.

Anul trecut, producătorul chinez a vândut pe plan mondial 111 milioane de unităţi, ceea ce l-a plasat pe locul 5 în lume.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...