1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Vlad Voiculescu: Începând de săptămâna viitoare, pacienţii vor putea evalua experienţa în spitale

Pacienţii vor putea evalua experienţa în spitale, începând de săptămâna viitoare, prin noul mecanism de măsurare a satisfacţiei, prin SMS şi formular web, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

16 dec, 2016 | Agerpres

'Vor fi contactaţi anual aproximativ jumătate dintre pacienţii care se externează din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri în toate reţelele naţionale. Un eşantion relevant de pacienţi selectaţi aleatoriu la nivelul fiecărui spital din România va fi contactat automat printr-un SMS care va conţine un set de întrebări simple referitoare la: calitatea serviciilor medicale, curăţenia din spital, interacţiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de condiţionare a actului medical', a explicat Voiculescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că răspunsul pacienţilor va fi anonimizat şi apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătăţii de către Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienţi.

Potrivit ministrului, situaţia rezultată din centralizarea datelor şi analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătăţii şi dezvoltat de GovITHub.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO