Vodafone lansează Supernet 4G+. Viteze duble pe telefoanele compatibile, peste 1 Gbps în testele companiei

Vodafone lansează Supernet 4G+ şi va oferi Internet gratuit timp de o lună pentru toți utilizatorii Vodafone din Cluj-Napoca și Iași, începând de duminică noapte de la ora 12.
Economica.net - lun, 05 sept. 2016, 08:48
Vodafone lansează Supernet 4G+. Viteze duble pe telefoanele compatibile, peste 1 Gbps în testele companiei

Vodafone anunță Supernet 4G+, rezumând sub acest brand inovațiile tehnologice și upgrade-urile aduse rețelei 4G în ultimii doi ani. Reţeaua a atins viteze de download de peste 1 gigabit pe secundă (Gbps) în testele companiei şi promite viteză dublă pe smartphone-urile compatibile 4G+. De asemenea, Vodafone promite acoperire mai buna în spații interioare și o rețea optimizată pentru multitasking, de la video streaming la aplicații interactive.

Vodafone răspunde astfel creșterii puternice a consumului de date pe mobil, fie că vorbim de servicii video sau de aplicații interactive precum Pokemon GO.

Potrivit reprezentanților Vodafone, proiectul Supernet 4G+ reprezintă rezultatul a doi ani de investiții în rețea.

„În doi ani de la lansarea supernet, a crescut numărul utilizatorilor 4g Vodafone de 20 de ori. Am crescut traficul 4g de 40 se ori în rețea. Traficul video devine componenta principală a traficului de date. Traficul video a crescut în ultimii doi ani cu 25% ca proporție în traficul de date. Azi reprezintă mai mult de jumătate din traficul pe mobil”, a declarat Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit la Vodafone.

„Acum trei-patru ani nu ne-am fi gândit că oamenii vor petrece stat de mult timp urmărind video pe un ecran mic. În medie un utilizator Vodafone care folosește date se uita la video cu oră și jumătate mai mult pe luna. Acest număr era zero nu cu mult timp în urmă”, a mai spus Rossini. 

Rețeaua Vodafone 4G+ are acoperire 100% în București și cele 41 de orașe reședință de județ, pentru clienții care au telefoane compatibile. Viteza medie a celor cu telefoane compatibile se dubleaza pe 4G+ față de 4G.

Odată cu upgradarea infrastructurii, rețeaua 4G+ este disponibilă în peste 330 de localități, majoritatea în apropierea orașelor mari, reședință de judet, potrivit datelor prezentate intr-o conferință de presă susținută de Andrea Rossini, director Consumer Business Unit, si Cătălin Buliga, director de tehnologie Vodafone România.

„Sunt deja câteva sute de mii de telefoane în Vodafone care suportă noua tehnologie”, a declarat Cătălin Buliga.

Vodafone lansează si campania Supernet 4G+ City: internet gratuit în Cluj-Napoca si Iaşi pentru toți clienții Vodafone timp de o lună, de azi noapte de la ora 12. Compania a upgradat de asemenea elementele de securitate pe reţea, pentru a proteja informaţiile utilizatorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...