Vodafone oferă gratuit firmelor evaluare şi consultanţă pentru digitalizarea afacerilor

Vodafone a lansat platforma Ready Business Score, care oferă firmelor şi companiilor din România servicii gratuite de evaluare şi consultanţă privind digitalizarea afacerilor.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 10:12
Vodafone oferă gratuit firmelor evaluare şi consultanţă pentru digitalizarea afacerilor

Firmele participante vor primi analize individualizate şi comparaţii cu situaţia la nivelul sectorului economic în care activează şi la nivel naţional. Pe viitor, pe măsură ce vor fi disponibile date relevante, firmele din România vor putea primi, prin platforma Ready Business Score, informaţii comparative privind gradul de digitalizare al competitorilor din alte ţări.

„Dacă acum câţiva ani eram obişnuiţi să concurăm cu firme locale sau, eventual, din ţările din jur, astăzi, în era digitală, competiţia este globală. Eficienţa operaţională devine la fel de importantă sau chiar mai importantă decât investiţiile în creşterea afacerii”, a punctat Valeriu Nistor, directorul diviziei de business a Vodafone România, într-o conferinţă de presă.

Compania speră că aplicaţia va fi folosită de un număr cât mai mare de firme din România, pentru a putea înţelege cât mai bine necesităţile fiecărui sector industrial şi priorităţile la nivel naţional.

Criteriile în funcţie de care sunt evaluate firmele se referă la agilitatea operaţională, conectarea angajaţilor şi interacţiunea cu clienţii. Pe viitor, platforma va fi completată cu studii de caz și informații despre tendințele din diverse industrii.

Platforma a fost lansată în urmă cu un an şi jumătate în Turcia şi este prezentă azi în zece ţări la nivelul grupului Vodafone.

Companiile pot să-şi evalueze gradul de digitalizare în raport cu concurenţii şi cu media naţională completând un chestionar online pe pagina ready.vodafone.ro. Utilizatorii primesc astfel un raport generat automat care analizează gradul de digitalizare a firmei şi sfaturi privind primele două priorităţi în care trebuie să investească. Ulterior, pot vorbi, tot gratuit, cu o echipă specializată Vodafone pentru a afla detalii despre soluţii concrete.

Vodafone subliniază că platforma şi echipele de consultanţă sunt puse gratuit la dispoziţia mediului de afaceri.

Serviciile Vodafone destinate mediului de afaceri au astăzi de două ori mai mulţi utilizatori 4G faţă de 2014, iar traficul de date broadband a crescut de patru ori, respectiv cu peste 130% doar în ultimul an, sunt câteva dintre cifrele prezentate luni de Valeriu Nistor. O altă tendinţă interesantă este creşterea de zece ori a numărului de firme interesate de servicii de supraveghere video, atât din motive de securitate cât şi pentru monitorizare şi intervenţie în timp real. Totodată, de două ori mai mulţi clienţi folosesc azi serviciile de management al flotei auto.

Vodafone este al doilea mare operator de servicii de comunicaţii mobile din România, cu peste 9 milioane de clienţi la jumătatea acestui an şi venituri din servicii de 174 milioane de euro în trimestrul fiscal încheiat la 30 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...