1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Vodafone România: Transfer de bani, de oriunde din lume, pe mobil - soluţie nouă M-Pesa

Vodafone România a lansat o soluţie nouă pentru utilizatorii serviciului M-Pesa, prin care aceştia pot primi bani de oriunde din lume, direct pe telefonul mobil, în contul lor M-Pesa, au anunţat, joi, reprezentanţi ai operatorului de telefonie mobilă.

14 mai, 2015 | Agerpres

Noua funcţionalitate se adresează oricărei persoane care deţine un card bancar şi doreşte să transfere bani unui utilizator M-Pesa din România.

'Vodafone este primul operator telecom care a lansat, anul trecut, serviciul M-Pesa prin intermediul căruia clienţii pot trimite şi primi bani sau pot face plăţi cu ajutorul telefonului mobil. Acum, lansăm o nouă funcţionalitate pentru clienţii noştri: toţi cei care doresc să trimită bani în ţară şi au un cont bancar, pot face acest transfer online, către orice utilizator M-Pesa, de oriunde din lume. Facilităm, în felul acesta, tranzacţii între două tipuri de utilizatori: cei care au acces la internet şi utilizează servicii financiar-bancare şi cei care nu au acces la internet, nu deţin un cont bancar, dar au un telefon mobil', arată Valentin Ştefan, Director, Business Development Vodafone România.

Practic, oricine este plecat din ţară, se află în alt oraş sau îşi doreşte o metodă rapidă de transfer de bani, către un utilizator M-Pesa, poate folosi serviciul de alimentare online a unui cont M-Pesa, trimiţând bani direct de prin secţiunea 'Alimentează online'.

Sunt acceptă plăţile online operate de pe cardurile bancare emise de VISA, Mastercard şi Maestro, iar transferul se efectuează într-o zi lucrătoare.

De asemenea, Vodafone a lansat şi aplicaţia mobilă M-Pesa pentru telefoanele smartphone, prin care utilizatorii pot trimite şi mai uşor bani către alţi utilizatori M-Pesa, pot face diverse plăţi, inclusiv plata facturilor de utilităţi, pot afla informaţii despre contul lor de M-Pesa şi pot să reîncarce Cartela Vodafone.

Aplicaţia este disponibilă, pentru moment, pe sistemele de operare Android.

România a fost prima ţară europeană în care serviciul M-Pesa a devenit disponibil, în martie 2014, pentru orice client Vodafone, abonat sau utilizator de Cartelă, indiferent de tipul de telefon folosit.

M-Pesa funcţionează prin intermediul unei platforme tehnologice inovatoare, cu un nivel ridicat de securitate.

Serviciul poate fi activat, gratuit, de către orice client Vodafone cu vârsta de peste 14 ani, la orice magazin afiliat M-Pesa. În acest moment, serviciul M-Pesa poate fi activat într-o reţea de peste 1.400 locaţii, magazinele Vodafone şi ale partenerilor săi, plus în cele peste 1.000 de locaţii self-service.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO