1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 23 º

IT&C

Vodafone România, venituri din servicii în creştere şi clienţi mai mulţi la 30 septembrie

Vodafone România a încheiat trimestrul iulie-septembrie cu venituri din servicii de 179 milioane de euro, în creştere uşoară faţă de 173 milioane de euro în perioada corespunzătoare a anului trecut. Numărul clienţilor a ajuns la 9,368 milioane pentru serviciile de mobile, de voce şi M2M (machine to machine), în creştere cu aproximativ 314.000 în ultimele 12 luni, din care 8,683 milioane de utilizatori mobili.

15 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Veniturile din servicii ale operatorului au înregistrat o creştere organică de 3,6% în perioada analizată, mai moderată faţă de dinamica din trimestrele anterioare, în timp ce ponderea abonaţilor în total clienţi ai serviciilor mobile a coborât uşor, la 40,8%, de la 41,4% în trimestrul anterior.

"Preocuparea noastra pentru a furniza servicii inovatoare si de cea mai buna calitate se transpune intr-o crestere continua a bazei de clienti. Apetitul consumatorilor pentru continutul video este demonstrat de cresterea cu 102,5% a traficului de date si de cea de 5,5 puncte procentuale a ratei de penetrare a smartphone-urilor, pentru trimestrul incheiat la 30 septembrie 2016. Aceste rezultate au fost generate si de lansarea recenta a Supernet 4G+ si a serviciului 4GTV+ care le permite clientilor nostri sa se bucure de continutul video preferat oriunde si oricand, dar si de cea mai buna experienta video HD", a declarat într-un comunicat CEO-ul Vodafone România, Ravinder Takkar.

Traficul de date în reţeaua Vodafone România a crescut de peste două ori în ultimnul an, ajungând la mai mult de 19 terrabytes în perioada iulie-septembrie. Acest lucru a fost susținut și de rata de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori, care a crescut cu 5.5 puncte procentuale în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Venitul mediu pe utilizator mobil (indicatorul ARPU) a rămas nemişcat, la 6,2 euro, cu valori de 11,9 euro în cazul clienţilor pe bază de abonament, respectiv 2,3 euro în cazul clienţilor pe cartelă prepaid.

Vodafone România este al doilea mare operator mobil de pe piaţa românească după numărul de clienţi. Compania face parte din grupul britanic Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori telecom la nivel mondial.

Principalii concurenţi ai Vodafone pe piaţa din România sunt Orange (Franţa), Telekom (parte a grupului german Deutsche Telekom) şi RCS & RDS, companie controlată de antreprenorul Zoltan Teszari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO