1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Vodafone va concedia 1.200 de angajaţi din Spania, echivalentul a 22% din totalul salariaţilor din această ţară

Operatorul de telecomunicaţii Vodafone Spania şi-a anunţat joi intenţia de a demara un program de concedieri colective care va afecta maximum 1.200 de angajaţi, echivalentul a 22% dintre cei 5.100 de angajaţi pe care grupul îi are în această ţară, transmite Reuters.

10 ian, 2019 | Agerpres

Într-un comunicat de presă, Vodafone a precizat că a luat această decizie din "motive economice, productive şi organizaţionale", adăugând că va demara discuţii cu reprezentanţii sindicali la finele acestei luni şi se aşteaptă ca acestea să dureze aproximativ o lună.

Operatorul de telefonie a anunţat încă din luna noiembrie a anului trecut că intenţionează să îşi scadă costurile în Spania şi Italia pentru a răspunde la condiţiile dificile de business. Veniturile realizate de Vodafone Spania au scăzut cu 3,2%, până la 2,421 miliarde euro, în primul semestru al anului fiscal în curs, ca urmare a reducerii tarifelor din cauza competiţiei acerbe.

Acesta este al treilea program de concedieri colective demarat de Vodafone Spania în ultimii şase ani, după eliminarea a 1.000 de locuri de muncă în urma preluării furnizorului de cablu Ono în 2014 şi a altor 900 de posturi în 2013.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO