1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

IT&C

Vodafone: venituri din servicii de 178,7 milioane euro în ultimele trei luni din 2016, în creştere cu 2,8%

Veniturile din servicii ale Vodafone România au înregistrat o creştere organică de 2,8% în ultimele trei luni ale anului trecut faţă de aceeaşi perioadă a lui 2015 şi au ajuns la 178,7 milioane de euro, în contextul unei creşteri a bazei de clienţi cu peste 300.000. Numărul clienţilor pe bază de cartelă a crescut mai rapid decât cel al abonaţilor, iar consumul de internet mobil s-a dublat, în timp ce minutele vorbite şi SMS-urile afişează creşteri modeste.

02 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Vodafone şi-a concentrat eforturile în zona de internet mobil, prin investiţii în performanţa şi acoperirea reţelei şi în servicii noi, inclusiv conţinut video şi audio şi acces nelimitat la social media.

"În ultimele trei luni ale anului 2016, am avut o serie de realizări cheie care se traduc în servicii de cea mai bună calitate pentru clienții noștri tot mai numeroși. Supernet 4G+ s-a dovedit încă o dată cea mai de încredere rețea din țară, obținând două recunoașteri importante: Cea mai performantă rețea mobilă din România, certificată de auditorul independent P3 communications pentru serviciile de date și de voce, pentru al treilea an consecutiv, și Cea mai rapidă rețea mobilă din România, conform rezultatelor testelor efectuate cu aplicația Speedtest furnizată de Ookla, cel mai popular test din lume pentru verificarea vitezei de internet. În ceea ce privește serviciile, am continuat să inovăm și ne-am concentrat pe modul în care clienții noștri se pot bucura mai mult de superioritatea rețelei noastre, oferindu-le conținut exclusiv și de calitate prin serviciul de streaming video și audio 4GTV+ și lansând o nouă premieră pe piață, acces nelimitat la social media", a declarat Ravinder Takkar, preşedinte şi CEO al Vodafone România.

Numărul de clienţi ai serviciilor mobile a ajuns la sfârşitul anului trecut la 8,763 milioane, în creştere cu 300.000 faţă de 31 decembrie 2015, iar ponderea abonaţilor în total clienţi a rămas în jur de 41%. Faţă de 30 septembrie, compania a câştigat în ultimele trei luni ale anului trecut 38.000 de abonaţi şi 42.000 de clienţi pe bază de cartelă, potrivit datelor financiare prezentate, joi, de grupul britanic Vodafone, compania mamă a operatorului din România. Venitul mediu pe utilizator s-a menţinut la 6,2 euro.

La nivel de grup, Vodafone a avut în ultimele trei luni din 2016, al treilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, venituri de 13,68 miliarde de euro, în scădere cu 3,9% faţă de încasările din perioada corespunzătoare din 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO