1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

News

Voiculescu ameninţă cu judecata pentru că a primit mandat de aducere la procesul Loteria

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat în dosarul Loteria II, că instanţa a emis pe numele său un mandat de aducere fără a fi cazul, că i s-a produs un prejudiciu moral şi de imagine şi că îşi rezervă dreptul de a da în judecată semnatarii documentului.

08 mai, 2013 | Mediafax

Voiculescu s-a prezentat miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde a fost citat cu mandat de aducere pentru a da o declaraţie de martor în dosarul în care fiica lui şi omul de afaceri George Copos sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Instanţa i-a citit din oficiu lui Voiculescu o declaraţie din 16 aprilie 2007 dată la DNA, în care acesta arăta că i-a împrumutat fiicei sale o sumă de bani, restituită ulterior, şi că nu are nicio implicare în faptele judecate în acest caz.

În finalul depoziţiei sale, Voiculescu a insistat în faţa instanţei ca în declaraţia sa să se menţioneze că i se rezervă dreptul de a discuta cu avocatul său în legătură cu mandatul de aducere emis de instanţă.

Dan Voiculescu a povestit că, "în urmă cu câteva zile", la uşa casei sale s-a prezentat un poliţişt care avea asupra sa acest mandat de aducere. El a arătat că o nepoată a sa a deschis uşa, iar după ce a aflat pentru ce se află poliţistul la uşa lor, a fugit la mama ei, spunându-i că a venit poliţia să-l ia pe Dan Voiculescu.

Fostul senator a arătat că nu înţelege de ce instanţa a emis un mandat de aducere, arătând că el nu a fost citat corespunzător, în sensul în care la domiciliul la care locuieşte nu a primit nicio citaţie din partea instanţei.

În acest context, judecătorul de caz Ana Otilia Bomboş i-a explicat lui Voiculescu că dosarul trenează de multă vreme şi, pentru asigurarea celerităţii judecării cauzei, se pot emite şi mandate de aducere pe numele martorilor.

Voiculescu a arătat în continuare că informaţia privind citarea sa cu mandat de aducere a transpărut în spaţiul public şi că presa l-ar fi aşteptat în mod expres la Tribunal, anunţând la TV această informaţie.

Dan Voiculescu a mai spus că se simte prejudiciat moral şi că va analiza împreună cu un avocat această situaţie. Toate aceste precizări ale lui Voiculescu au fost menţionate în declaraţia pe care a semnat-o la finalul şedinţei de judecată.

La ieşirea din sediul instanţei, Voiculescu a arătat că nu se gândeşte la o sumă de bani anume pe care să o ceară drept daune, dar că va recurge la deschiderea unui proces pe numele celor care au semnat mandatul de aducere, toate acestea, însă, după ce se va consulta cu avocatul.

Instanţa a stabilit un nou termen de judecată în dosarul Loteria II pentru 5 iunie, dată la care vor fi discutate probele apărării.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO