Voiculescu contestă raportul Inspecţiei Judiciare privind repartizarea dosarului ICA

Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie în care cere anularea raportului întocmit de Inspecţia Judiciară, prin care s-a stabilit că dosarul ICA a fost repartizat legal judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.
Economica.net - mie, 27 aug. 2014, 13:05
Voiculescu contestă raportul Inspecţiei Judiciare privind repartizarea dosarului ICA

Acţiunea lui Dan Voiculescu a fost înregistrată marţi pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, însă instanţa nu a stabilit încă un termen pentru soluţionarea cererii.

Pe 13 august, CSM a stabilit că repartizarea dosarului ICA celor doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, s-a realizat cu respectarea dispoziţiilor legale.

‘Repartizarea dosarului ‘ICA’ (dosar nr.25497/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti) s-a realizat cu respectarea strictă a dispoziţiilor art. 22 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor şi a Hotărârii nr. 187/26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti’, se arăta într-un comunicat al CSM.

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la modul în care a fost repartizat dosarul ICA, în urma unor solicitări succesive formulate de Dan Voiculescu.

‘În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11.08.2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor şi Hotărârea nr. 187 din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers’, arăta CSM.

CSM susţinea că motivele obiective care au determinat modul de repartizare a dosarului ICA au fost reprezentate de suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător al lui Stan Mustaţă, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu – titulari ai completului căruia i-a fost repartizat dosarul la data de 24 ianuarie 2014.

Pe 8 august, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani închisoare în dosarul privatizării ICA.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au contestat în mai multe rânduri modul în care dosarul ICA a fost repartizat judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...