Volksbank a programat peste 80% dintre clienţii cu credite în franci elveţieni pentru conversie

Volksbank a programat peste 80% dintre clienţii cu credite în franci elveţieni pentru prezentarea ofertei de conversie a creditelor din CHF în lei sau euro, primele contracte fiind deja semnate, după perioada de analiză de 15 zile, a declarat pentru Mediafax, Andrei Dudoiu, director general al băncii.
Economica.net - mar, 26 mai 2015, 10:23
Volksbank a programat peste 80% dintre clienţii cu credite în franci elveţieni pentru conversie

„Am început să semnăm contractele de conversie de câteva zile, pentru că abia au trecut 15 zile de primele prezentări de ofertă. Cred că vârful de semnare va fi atins în iunie”, a afirmat Dudoiu, prezent la o conferinţă organizată la BNR.

Oferta Băncii Transilvania, proprietarul Volksbank, pentru clienţii cu credite în CHF este valabilă în perioada 4 mai – 31 iulie, care constă în returnarea comisioanelor de risc/administrare, la care se adaugă o reducere de 22,5%.

De ofertă pot beneficia aproximativ 18.300 de persoane, în peste 100 dintre sediile Volksbank la nivel naţional. Au prioritate clienţii care au rămas buni platnici, pentru acceptarea ofertei de conversie având la dispoziţie minim 15 zile, iar programarea pentru semnarea documentelor se face după consimţământul clientului.

Dudoiu a precizat că, pentru clienţii care au întârzieri la plată sau restanţe mai consistente, condiţia pentru oferta de conversie este de a reveni la zi cu plăţile sau discount-ul aplicat poate echivala cu acoperirea restanţelor, mai scrie Mediafax

„Oferta băncii este standard, dar se poate aplica diferenţiat în funcţie de situaţiile întâlnite”, a spus directorul general al Volksbank, desemnat de Banca Transilvania să se ocupe de gestionarea conversiei portofoliului de franci elveţieni şi a fuziunii dintre cele două instituţii financiare.

Citeste si: Peste 5.000 de clienţi ai Volksbank au acceptat, în 3 zile, conversia creditelor contractate în franci elveţieni – BT

Clienţii pot merge în unităţile Volksbank pentru conversia creditelor lunea, miercurea şi vinerea în intervalul 9:00-17:00, iar marţea şi joia până la ora 19:00. Echipa mixtă BT-Volksbank le prezintă oferta în detaliu, respectiv totalul reducerilor, soldul creditului în urma aplicării reducerilor, noua sumă lunară de plată şi etapele care trebuie urmate astfel încât un client al Volksbank să devină client al Băncii Transilvania.

Volksbank nu mai calculează şi nu mai percepe, de la 8 aprilie, comision de risc sau administrare, iar până la 17 mai clienţii au beneficiat de cursul de schimb CHF-leu îngheţat la nivelul de la sfârşitul anului trecut.

După finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul acestui an, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât franci elveţieni din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor, decizie cu impact asupra a circa 15.000 de clienţi.

Citeste si: Oferta Băncii Transilvania pentru clienţii Volksbank România cu credite în franci elveţieni

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...