1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Volksbank reduce dobânzile la depozitele în lei

Banca a tăiat cu jumătate de punct dobânzile la depozitele în monedă naţională. Cea mai mare dobândă este acum de 6,5% pe an.

22 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Volksbank România a decis reducerea dobânzilor la depozitele în lei cu 0,5 puncte procentuale, ca urmare a evoluţiei indicatorilor de pe piaţa monetară, potrivit unui comunicat al băncii, Măsura se va aplica atât depozitelor în lei pentru persoane fizice, cât şi celor destinate persoanelor juridice. Dobânzile la depozitele în euro rămân neschimbate.

După această reducere, cea mai mare dobândă oferită de Volksbank România este de 6,5%, pentru Planul de Economii în Lei, produs adresat persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, dobânda maximă la Lei este de 6,25%, pentru depozitul Platinum Extra cu maturitate la 12 luni.

„Banca urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţă. Vrem să oferim în continuare dobânzi competitive, dar, în acelaşi timp, ne uităm şi la evoluţiile de pe piaţa interbancară", a declarat Marius Istrati, şeful departamentului Retail Product Development din cadrul Volksbank.

De la ultima ajustare a dobânzilor Volksbank, operată la începutul lunii februarie, indicii ROBOR pe scadenţe scurte au scăzut cu circa 1,5 puncte procentuale.

Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO