Volkswagen: Implementarea rapidă a Euro 7 ar duce la oprirea temporară a producției pentru mai multe modele

Grupul Volkswagen, dar și alți mari producători auto, consideră normele Euro 7 costisitoare și cu o utilitate redusă. Implementarea acestora în 2025 ar putea duce la oprirea producției pentru anumite modele.
Robert Stan - Dum, 16 apr. 2023, 20:49
Volkswagen: Implementarea rapidă a Euro 7 ar duce la oprirea temporară a producției pentru mai multe modele

Germanii de la Volkswagen atrag atenția autorităților europene că puținul timp rămas până la intrarea în vigoare a standardelor Euro 7 – iulie 2025 – nu permite găsirea de soluții tehnice pentru toate modelele aflate în prezent în producție.

Conform AutomotiveNews Europe, care citează Reuters, oficialii Volkswagen au solicitat ca implementarea noilor standarde de emisii în Europa să fie amânată cel puțin până în toamna lui 2026, cu un an mai târziu decât era planificat. Doar astfel modelele aflate în prezent în producție ar putea fi modificate pentru a corespunde cerințelor.

Cum standardele Euro 7 sunt deocamdată la nivel de propunere, fără a fi adoptate printr-un act normativ semnat de toate statele Uniunii Europene, unele modificări pot apărea în orice moment. În acest context producătorii de vehicule nu au garanția că cerințele din propunere sunt finale, iar dezvoltarea de noi soluții tehnice este contraproductivă și costisitoare.

Volkswagen consideră că ar putea modifica toate modelele aflate pe piață în circa doi ani de la decizia finală privind cerințele Euro 7. Ba chiar, pentru a acoperi și toate variantele de motorizare, ar fi nevoie de circa trei ani.

Germanii consideră că stabilirea unui nou termen de implementare pentru toamna lui 2026 ar permite ca, un an mai târziu, în toamna lui 2027, toate mașinile noi să îndeplinească standardele Euro 7.

Parlamentul European și statele UE vor negocia în acest an propunerile Euro 7 care țintesc limite mai stricte pentru emisiile vehiculelor, atât la nivelul sistemelor de propulsie cât și la cele ale echipamentelor de frânare, anvelopelor, etc.

În timp ce producătorii auto se luptă să elimine sau, măcar, să amâne implementarea Euro 7, cu justificarea că sunt foarte costisitoare și imposibil de implementat până în iulie 2025, Comisia Europeană susține că măsurile sunt necesare cât mai curând posibil pentru a reduce emisiile nocive în perioada în care mașinile cu motor termic vor rămâne în circulație. Așa cum este deja cunoscut, din 2035, în Europa va fi permisă doar comercializarea mașinilor cu sisteme de propulsie electrice, cu hidrogen sau e-combustibili.

Citește și:
– Noile norme de poluare EURO 7 – Miniştrii Transporturilor din România, Germania, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia discută schimbările propuse pentur UE
– Carlos Tavares, CEO Stellantis, consideră fără sens normele Euro 7

– Implicațiile viitoarelor standarde de depoluare Euro 7 în piața auto

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său cotidian către populaţie, că va solicita o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO pentru a obţine mai multă......
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
În luna noiembrie 2023, cu prilejul Zilei Celibatarilor, cea mai importantă zi de cumpărături din China, mărcile de ...
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu ...
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se va răci în întreaga ţară
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar ...