Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9% în ianuarie. Plus 37,7% pentru segmentul rezidenţial – INS

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, ca serie brută, cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021, însă s-a redus cu 62% comparativ cu luna anterioară, conform informaţiilor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - lun, 21 mart. 2022, 10:12
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9% în ianuarie. Plus 37,7% pentru segmentul rezidenţial - INS

Astfel, în ianuarie, ca serie brută, pe elemente de structură, creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+19,6%), lucrările de reparaţii capitale (+11,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+11%). De asemenea, pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 37,7%, respectiv cu 25,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 6%,  scrie Agerpres.

Potrivit datelor INS, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,0%), lucrările de construcţii noi (+8,7%) şi lucrările de reparaţii capitale (+7,1%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 38,4%, respectiv cu 24,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 11,7%.

Pe de altă parte, datele INS relevă că, în ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%, declin evidenţiat astfel: lucrările de reparaţii capitale (-67,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-65%) şi la lucrările de construcţii noi (-60,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-68,3%), clădirile nerezidenţiale (-61,1%) şi la clădirile rezidenţiale (-49,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,5%), lucrările de construcţii noi (+12,7%) şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+20,2%), clădirile nerezidenţiale (+12,9%) şi la construcţiile inginereşti cu 3,6%.

Te-ar mai putea interesa și
CFR a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a clădirii de călători din Stația Ciulnița. Valoarea investiției este de aproape 27,4 milioane de lei
CFR a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a clădirii de călători din Stația Ciulnița. Valoarea investiției ...
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a anunțat astăzi că a semnat contractul pentru modernizarea clădirii de călători din Staţia Ciulniţa, investiția fiind în valoare de de 27,39 de......
Alegerile din UE au efecte asupra burselor. Reacții pe titlurile din Franța și cele din domeniul apărării
Alegerile din UE au efecte asupra burselor. Reacții pe titlurile din Franța și cele din domeniul apărării
Alegerile pentru Parlamentul European au oferit o deplasare clară a sprijinului electoral dinspre partidele aflate la guvernare ...
Șantierul naval Damen Mangalia a intrat în insolvență
Șantierul naval Damen Mangalia a intrat în insolvență
Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență a companiei Damen Mangalia. CITR filiala București a fost numit ...
Pistol, CNAIR: Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 al A0 Nord avansează
Pistol, CNAIR: Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 al A0 Nord avansează
 Lucrările pe primii kilometri ai lotului 3 (Afumaţi - Pantelimon) al A0 Nord avansează, întregul şantier ajungând ...