Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele cinci luni, cu 11,3%, ca serie brută

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele cinci luni din 2023, ca serie brută, cu 11,3%, comparativ cu perioada similară din 2022, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,3%, informează miercuri Institutul Naţional de Statistică, printr-un comunicat.
AGERPRES - mie, 19 iul. 2023, 10:16
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele cinci luni, cu 11,3%, ca serie brută

Pe elemente de structură, majorări, ca serie brută, au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+32,5%), lucrările de construcţii noi (+11,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4%), scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti (+31,8%). Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au scăzut cu 2,8%, respectiv cu 2%.

Ca serie ajustată, avansul a fost evidenţiat la lucrările de reparaţii capitale (+31%), lucrările de construcţii noi (+11,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,6%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+30,8%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%.

În mai 2023, comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 19,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+33,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+28,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,3%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+23,2%), clădirile nerezidenţiale (+21,7%) şi la clădirile rezidenţiale (+10,8%).

Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+8,1%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+9,1%), construcţiile inginereşti (+2,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,4%).

Comparativ cu aceeaşi lună din 2022, în mai 2023, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută s-a majorat pe total cu 10,7%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+41,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, un avans a fost consemnat la construcţiile inginereşti (+40,5%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 11,9%, respectiv cu 6,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 11,4%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+43,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcţii, un avans s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+41,7%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 12,0%, respectiv cu 7,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele constructorului italian de nave Fincantieri, Claudio Graziano, a fost găsit mort. Varianta sinuciderii pare una probabilă
Președintele constructorului italian de nave Fincantieri, Claudio Graziano, a fost găsit mort. Varianta sinuciderii pare ...
Claudio Graziano, preşedintele grupului italian Fincantieri, cea mai importantă companie de construcţie de nave în Europa, care a comandat şi Forţa Naţiunilor Unite în Liban, a decedat la 70......
Libra Internet Bank anunță că va începe să facă plățile pentru cuponul 4 al obligațiunilor emise acum doi ani
Libra Internet Bank anunță că va începe să facă plățile pentru cuponul 4 al obligațiunilor emise acum doi ani
Libra Internet Bank S.A. informează Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin intermediul unui anunț postat pe site-ul ...
Slovacia – Joi se tranșează în Parlament planul Guvernului Fico de a desființa televiziunea și radioul publice și de a crea alte posturi în locul lor, apropiate puterii
Slovacia – Joi se tranșează în Parlament planul Guvernului Fico de a desființa televiziunea și radioul publice ...
Planul guvernului populisto-ultranaţionalist slovac de a dizolva radioteleviziunea publică RTVS şi de a crea o nouă entitate, ...
Mark Rutte dă asigurări că viitorul guvern olandez va păstra politica externă a țării, în ciuda prezenței puternice a extremei drepte
Mark Rutte dă asigurări că viitorul guvern olandez va păstra politica externă a țării, în ciuda prezenței puternice ...
Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat luni că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca ...