Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele nouă luni cu 12,5%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,5% în primele nouă luni, comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 13,1%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - lun, 20 nov. 2023, 10:13
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele nouă luni cu 12,5%

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+22,7%), lucrările de construcţii noi (+13,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+32,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%). În schimb, lucrările la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,2%, scrie Agerpres.

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+24,4%), lucrările de construcţii noi (+13,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,1%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%). În schimb, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,3%.

În septembrie 2023 comparativ cu august 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 0,1%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,1%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 2,7%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţii inginereşti (-1,1%) şi la clădirile rezidenţiale (-0,6%). În schimb, clădirile nerezidenţiale au crescut cu 2,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7%), lucrările de construcţii noi (-2,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-6,5%), clădirile rezidenţiale (-4,4%) şi la construcţiile inginereşti (-3%).

În septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9,3%. Pe elemente de structură, creştere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi (+15,8%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4%, respectiv cu 1%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+24%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,3%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 11,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+18%), lucrările de reparaţii capitale (+1,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+0,5%).

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...