Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7% în primele şapte luni

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 4,7% în primele şapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 2,7%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică.
AGERPRES - lun, 19 sept. 2022, 12:04
Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7% în primele şapte luni

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,3%), lucrările de construcţii noi (+3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%), scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,8%).

Potrivit INS, construcţiile inginereşti au scăzut cu 3%.

Pe de altă parte, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1%).

În schimb, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,2%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,2%.

În luna iulie 2022 comparativ cu iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 7%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-11,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5%, respectiv cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-14,6%), clădirile rezidenţiale (-5,3%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (-2,9%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,2%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 13,3%, respectiv cu 6,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (-1,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 1,9%.

În luna iulie 2022 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 6,8%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,1%), lucrările de construcţii inginereşti (+3,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 8,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20,1%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+20,3%), construcţiile inginereşti (+4,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+3%).

Te-ar mai putea interesa și
EximBank a acordat un împrumut de 8,75 de milioane de euro singurului producător de baterii litiu-ion din România
EximBank a acordat un împrumut de 8,75 de milioane de euro singurului producător de baterii litiu-ion din România
Grupul EximBank a semnat un acord financiar în valoare totală de 8,75 de milioane de euro cu societatea Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România și din......
ACUE lansează proiectul “Dialog social pentru un județ „verde”
ACUE lansează proiectul “Dialog social pentru un județ „verde”
Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) implementează în județul Ilfov, în perioada 29 ...
Comisia Europeană oferă un ajutor de 500 de milioane de euro Ucrainei pentru agricultură, educație și locuințe
Comisia Europeană oferă un ajutor de 500 de milioane de euro Ucrainei pentru agricultură, educație și locuințe
Ucraina va primi un sprijin de 500 de milioane de euro pentru sectoarele locuinţelor, educaţiei şi agriculturii, a anunţat ...
Germania prelungește perioada de funcționare a centralelor electrice pe bază de cărbune, pentru a crește producția de electricitate
Germania prelungește perioada de funcționare a centralelor electrice pe bază de cărbune, pentru a crește producția ...
Guvernul german a aprobat miercuri prelungirea operaţiunilor la centralele electrice pe baza de cărbune până în 31 martie ...