Vuza are 8 milioane profit din soda caustică. Exact cât fondurile nerambursabile primite la Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti, al doilea cel mai mare producător de sodă caustică din România, a înregistrat un profit net de 8,4 milioane de lei pe primele 9 luni ale anului. Lichidităţile companiei au sporit tot cu 8 milioane de lei, la sfârşitul lunii iunie, după încasarea unei părţi din fondurile europene nerambursabile, obţinute pentru un proiect de creştere a eficienţei energetice.
Adrian N. Ionescu - mie, 14 nov. 2012, 22:11
Vuza are 8 milioane profit din soda caustică. Exact cât fondurile nerambursabile primite la Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) derulează un proiect de investiţii de îmbunătăţire a eficienţei energetice, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, care va mai pompa finanţări nerambursabile de circa 10 milioane de lei în trezoreria companiei.

Demarat în ianuarie, proiectul va costa aproape 55 de milioane de lei, va dura 22 de luni şi vizează „obţinerea unei economii de energie de 17%, prin investiţia în echipamente de ultima generaţie“ în procesul de electroliză, potrivit anunţului oficial.

Profitul net de 8,4 milioane de lei al Chimcomplex Borzeşti (CHOB), obţinut pe primele 9 luni din 2012, este cu 12% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania şi-a tras profitul din afaceri nete de peste 142 de milioane de lei, cele mai mari vânzări fiind cele de sodă caustică şi alte produse clorosodice, pe a căror piaţă a devenit lider absolut, în urma opririi combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

Chimcomplex avea o cotă de piaţă de 35% la produsele clorosodice (Oltchim – 58%), şi este de departe cel mai mare producător de solvenţi organici şi cloruri anorganice, potrivit raportului pe anul trecut trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut cifra de afaceri a complexului a fost de peste 176 de milioane de lei, din care a rămas un profit net de aproape 5 milioane de lei. Produsele clorosodice reprezintă 75% din vânzări, iar capacităţile de producţie au fost acoperite în proporţie de 74%.

Peste 63% din producţie se exportă în Turcia, Bulgaria, Italia şi în alte 35 de ţări.

Chimcomplex  ( CHOB) valorează 53 de milioane de lei la BVB, dar pe piaţă nu sunt disponibile decât 3% din acţiuni.

Omul de afaceri Ştefan Vuza controlează compania prin firma A2 Impex s.r.l. (84 % din acţiunile CHOB) şi a încercat să cumpere prin Chimcomplex creanţele de 150 milioane de euro pe care Electrica le are asupra Oltchim.

O altă companie controlată de Vuza, producătoarea clujeană de bujii Sinterom, binecunoscută deţinătorilor bătânelor Dacii, a obţinut acordul de finanţare din fonduri europene nerabursabile, pentru un proiect de peste 14,2 milioane de lei.

Ştefan Vuza şi-a concentrat toate companiile în firma Serviciile Comerciale Române (SCR).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software din partea companiilor din România
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software din partea companiilor ...
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software comparativ cu 2020, valoarea ...
Reduceri de până la 60% la vacanțele pentru vara lui 2022 cumpărate de la Hello Holidays
Reduceri de până la 60% la vacanțele pentru vara lui 2022 cumpărate de la Hello Holidays
Agenția de turism Hello Holidays, care împlinește 15 ani de la înființare anul acesta, anunță reduceri de până la ...
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Noile niveluri ale plafonului de preț la gaze și al compensației care va fi acordată clienților casnici de gaze vor ...