1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Washingtonul emite un mandat în vederea confiscării petrolierului iranian eliberat de Gibraltar

Statele Unite au emis un mandat în vederea confiscării unui petrolier iranian imobilizat şi apoi eliberat de Gibraltar, o decizie susceptibilă să intensifice tensiunile între Washington şi Teheran, relatează AFP, potrivit News.ro.

17 aug, 2019 | News.ro

Imobilizat la 4 iulie, Grace 1 era suspectat de autorităţile din Gibraltar de faptul că transporta 2,1 milioane de barili de petrol iranian către Siria - vizată de un embargo european -, ceea ce Iranul a dezminţit în mai multe rânduri.

Guvernul din Gibraltar a anunţat joi că a primit o promisiune scrisă din partea Teheranului că nu va trimite acest petrol în Siria, iar Curtea Supremă a acestui mic teritoriu britanic situat în sudul Spaniei a ridicat imobilizarea navei.

Însă Departamentul american al Justiţiei a emis vineri un mandat în vederea confiscării acestui petrolier, acuzându-l, într-un comunicat, că serveşte unui trafic ”ilicit” către Siria, orchestrat de Corpul Gardienilor Revoluţiei islamice, plasat de către Washington pe lista sa neagră cu "organizaţii teroriste străine", potrivit News.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO