1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Yahoo! va deveni motorul de căutare implicit al Firefox

Yahoo! va deveni motorul de căutare implicit al browserului Firefox în Statele Unite pe desktop şi dispozitive mobile, potrivit unui parteneriat strategic anunţat miercuri de cele două companii, relatează AFP.

20 noi, 2014 | Agerpres

Cele două companii vor explora de asemenea, în cadrul acestui parteneriat, dezvoltarea de noi produse şi distribuirea lor.

Yahoo! afirmă că acesta este cel mai important parteneriat al său încheiat în ultimii cinci ani.

Mozilla a subliniat la rândul său că Google este motorul de căutare implicit pentru Firefox din 2004, dar că contractul dintre cele două grupuri expiră şi că 'a profitat de această ocazie pentru a-şi reexamina strategia şi explora alte opţiuni'.

CEO-ul Mozilla, Chris Beard, a indicat totuşi că alte motoare de căutare cum ar fi Google, Bing sau DuckDuckGo vor continua să facă parte din browserul Firefox ca opţiuni alternative.

Pentru alte pieţe decât cele din SUA, Yandex Search va deveni motorul de căutare implicit pentru Firefox în Rusia, în timp ce în China Mozilla va continua parteneriatul cu Baidu.

Pentru alte ţări, utilizatorii browserului vor putea alege motorul lor de căutare, în timp ce Mozilla nu a reînnoit contractul de investiţii cu Google care va rămâne însă ca o opţiune preinstalată.

'Noua noastră strategie de cercetare vine în sprijinul celei pentru a face din Firefox un browser pentru toţi', a declarat Chris Beard.

'Statutul nostru de organizaţie non-profit ne permite să facem alegeri diferite ce păstrează internetul deschis peste tot şi independent', a adăugat el, estimând că acordul anunţat miercuri este 'un mare pas în această direcţie'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO