Zborul MH17: Rusia s-ar putea confrunta cu sancţiuni din faza a treia, avertizează Marea Britanie

Marea Britanie l-a avertizat luni pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că economia rusească se va confrunta cu sancţiuni sectoriale în cazul în care Moscova nu acordă acces deplin la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines şi nu încetează să alimenteze instabilitatea în Ucraina, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 21 iul. 2014, 13:15
Zborul MH17: Rusia s-ar putea confrunta cu sancţiuni din faza a treia, avertizează Marea Britanie

Marea Britanie susţine că o rachetă rusească trasă de pe teritoriul teritoriul ucrainean controlat de separatiştii proruşi a lovit probabil avionul companiei Malaysia Airlines la bordul căruia se aflau 298 de persoane, între care zece britanici.

„Ar trebui să discutăm despre a merge mai departe, măsuri sectoriale, faza a treia”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic.

„Dacă Rusia nu adoptă măsuri în perioada următoare în ceea ce priveşte răspunsul imediat la prăbuşirea avionului, dar şi la probleme care au legătură directă cu instabilitatea în estul Ucrainei, atunci vom susţine că trebuie să mergem mai departe”, a adăugat el.

„Rusia trebuie să ştie că vor urma acţiuni dacă nu va exista o schimbare radicală în modul în care se comportă”, a întărit şeful guvenului britanic, David Cameron, precizând că UE va fi gata să facă paşii necesari.

Cameron, care a discutat duminică la telefon cu preşedintele francez Francois Hollande şi cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat că sancţiunile ar putea lovi bunuri industriale avansate care ar putea fi folosite şi în industria de apărare.

El a subliniat că Putin trebuie să se asigure că separatiştii ucraineni sprijiniţi de ruşi acordă acces deplin la locul prăbuşirii şi a cerut deschis Kremlinului să înceteze să-i aprovizioneze pe rebeli cu arme.

„Nu trebuie să mai existe arme care trec frontiera, să mai existe trupe care trec frontiera, să mai existe sprijin pentru separatişti. Respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, asta se cere şi pentru asta trebuie să facem presiuni”, a mai spus Cameron.

Marea Britanie va susţine ferm la o reuniune a miniştrilor de externe din UE, marţi, continuarea demersurilor pentru impunerea de noi sancţiuni Rusiei, a precizat purtătorul de cuvânt al premierului, adăugând că Marea Britanie insistă, de asemenea, pentru aplicarea imediată a sancţiunilor care vizează cetăţeni şi entităţi ruse asupra cărora s-a convenit săptămână trecută în UE.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...