1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Zgonea, la Bruxelles: România a înregistrat progrese în implementarea recomandărilor specifice de ţară

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat marţi, la Bruxelles, la reuniunea privind Semestrul European 2015, eveniment organizat de Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European. Acolo, demnitarul român a susţinut că România a înregistrat progrese în implementarea recomandărilor specifice de ţară, precum şi în ceea ce priveşte consolidarea fiscal-bugetară şi stabilitatea sectorului său financiar, transmite Agerpres.

15 sep, 2015 | Agerpres

Un comunicat remis Agerpres de Camera Deputaţilor menţionează că în cadrul reuniunii a fost prezentat proiectul de raport privind implementarea politicii de coordonare, temele abordate vizând priorităţile UE pentru stimularea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă, procesul de consolidare a Uniunii economice şi monetare, precum şi demersurile ce pot contribui la atingerea ţintelor stabilite în contextul Strategiei Europa 2020.

Potrivit comunicatului, în contextul discuţiilor privind derularea Semestrului European 2015, preşedintele Camerei Deputaţilor a evidenţiat eforturile 'considerabile' ale României în ceea ce priveşte consolidarea fiscal-bugetară şi stabilitatea sectorului său financiar, precum şi progresele înregistrate în implementarea recomandărilor specifice de ţară.

'Toate statele membre s-au angajat să atingă obiectivele Strategiei Europa 2020, transpunându-le în obiective naţionale şi politici favorabile creşterii economice. Dar, pentru a obţine impactul dorit, este necesar ca eforturile individuale să fie coordonate şi concertate. România a înregistrat progrese în implementarea recomandărilor specifice de ţară, precum şi în ceea ce priveşte consolidarea fiscal-bugetară şi stabilitatea sectorului său financiar. Relaxarea fiscală poate contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri, iar creşterea eficienţei şi transparenţei administraţiei publice conduce, în mod direct, la asigurarea condiţiilor pentru implementarea celorlalte reforme', a subliniat Valeriu Zgonea, citat în comunicat.

Totodată, dezbaterile au relevat necesitatea unei implicări mai mari a parlamentelor naţionale în discuţiile privind Semestrul European, dar şi pentru implementarea recomandărilor specifice fiecărui stat.

În marja reuniunii de la Bruxelles, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, precizează comunicatul.

Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au avut în vedere progresele autorităţilor române în contextul recomandărilor MCV, aspecte privind stadiul reformei sistemului judiciar, preocuparea pentru asigurarea independenţei justiţiei şi a rolului acesteia în contextul echilibrului puterilor în stat, măsurile de prevenire şi de combatere a corupţiei. De asemenea, pe agenda discuţiilor s-au aflat reforma legislativă şi implementarea noilor coduri adoptate, transpunerea dreptului UE şi măsurile ce vizează reforma instituţională a Parlamentului României.

'România îşi consolidează rezultatele pozitive recente în planul reformei sistemului judiciar şi îşi va respecta în continuare angajamentele asumate. În ceea ce priveşte reforma Legislativului României, ne dorim un Parlament eficient şi credibil. Am modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor, pentru a asigura mai multă transparenţă şi predictibilitate în întreaga activitate, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate, şi am continuat eforturile de a elabora un Cod de conduită pentru parlamentari, în scopul de a contura un cadru juridic previzibil, transparent, omogen şi stabil, care sistematizează responsabilităţile ce le revin parlamentarilor, dar şi principiile de bază în exercitarea mandatului lor. Parlamentul României va continua să trateze cu prioritate constatările Comisiei din rapoartele MCV', a declarat Valeriu Zgonea.

Din delegaţia prezentă la reuniunea de la Bruxelles a făcut parte şi preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall, informează comunicatul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO