Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,5%

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 6,5% ca serie brută, în primele 10 luni din 2018, comparativ cu perioada similară din anul 2017, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, care a avansat, ca serie brută, cu 5,6%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 13 dec. 2018, 09:09
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,5%

În această perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a urcat cu 6,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,6%), comerţul cu autovehicule (+14,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,3%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 12,8%.

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 7,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,6%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+4,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,4%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 1,7% .

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 12,9% ca urmare a creşterii înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+15,7%), comerţul cu autovehicule (+13,4%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+6,0%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 2,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,6% cauzată de scăderile înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,8%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-5,9%). Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+11,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,2%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018 faţă de luna precedentă, a scăzut cu 0,3%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2018, comparativ cu octombrie 2017, a înregistrat o creştere cu 3,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,3%), comerţul cu autovehicule (+9,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,5%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 18,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018 a înregistrat o creştere cu 1,1% faţă de luna octombrie 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,4% mai mare comparativ cu octombrie 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,4%). Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018, a crescut cu 5,9% comparativ cu luna octombrie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...