Apple înlocuieşte AT&T în indicele bursier american Dow Jones

Apple Inc, cea mai valoroasă companie din lume, va fi inclusă din 18 martie în indicele bursier american Dow Jones, înlocuind compania de telecomunicaţii AT&T, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 06 mart. 2015, 15:17
Apple înlocuieşte AT&T în indicele bursier american Dow Jones

Indicele Dow Jones Industrial Average urmăreşte cele mai importante 30 de companii listate pe bursele americane.

Capitalizarea de piaţă a Apple se ridică la aproximativ 736 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare companie din lume tranzacţionată la bursă. În schimb, capitalizarea de piaţă a AT&T este de 176,5 miliarde de dolari.

Indicele Dow Jones a fost lansat în 1896 de Charles Dow, cofondatorul Wall Street Journal, şi a inclus iniţial 12 companii. Din 1928, indicele are 30 de companii în componenţă.

În predeschiderea bursei de pe Wall Street, acţiunile Apple au urcat cu 1,4%, la 128,15 dolari, în timp ce titlurile AT&T au scăzut cu 1,4%, la 33,53 dolari.

Grupul informatic american Apple a raportat recent cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de o companie listată la bursă, datorită majorării vânzărilor de iPhone-uri.

În trimestrul patru din 2014, profitul net a urcat la 18 miliarde de dolari, depăşind câştigul de 15,9 miliarde de dolari raportat de gigantul petrolier ExxonMobil în trimestrul doi din 2012, conform datelor Standard and Poor’s.

În ultimele trei luni din 2014, Apple a vândut 74,5 milioane de iPhone-uri, depăşind estimările analiştilor, însă vânzările de iPad-uri au continuat să dezamăgească, înregistrând un declin de 18% în 2014, comparativ cu 2013.

În noiembrie, Apple a devenit prima companie din lume cu o capitalizare de piaţă de 700 de miliarde de dolari. Producătorul telefoanelor iPhone şi al tabletelor iPad este cea mai valoroasă companie din lume, devansând cu mult ExxonMobil, evaluată la 403 miliarde de dolari, şi Microsoft, care valorează 394 de miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite, a celor care impun carantina şi în situaţia reducerii cu......
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată ...