BERD a cumpărat 19% din Piraeus Bank Romania

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat marţi preluarea unei participaţii de 19% la banca românească Piraeus Bank Romania, la două săptămâni după ce Piraeus Bank a finalizat procesul de vânzare a sucursalei Piraeus Bank România către fondul de investiţii J.C. Flowers & Co., informează un comunicat de presă al BERD.
Economica.net - mar, 17 iul. 2018, 09:07
BERD a cumpărat 19% din Piraeus Bank Romania

Fondul de investiţii J.C. Flowers & Co. va deţine 76,1% din acţiunile Piraeus Bank Romania, BERD va controla 19%, iar restul de 4,9% din acţiuni va fi achiziţionat de conducerea băncii Piraeus Bank Romania, a precizat BERD.

‘Noii acţionari vor furniza resursele financiare şi expertiza de restructurare necesară pentru a extinde operaţiunile şi cota de piaţă a băncii. Schimbarea proprietarilor va ajuta, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România’, se arată în comunicatul BERD.

Cu sediul în Bucureşti, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse şi servicii pentru clienţi locali şi internaţionali, incluzând activităţi de retail, pentru IMM-uri şi corporate banking. PBR operează prin 99 de unităţi bancare, angajează 1.300 de specialişti şi are aproximativ 150.000 de clienţi activi.

J.C Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity şi este dedicat investiţiilor globale în industria financiară. Fondat în 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde dolari capital în 52 de companii de portofoliu în 17 ţări, într-o gamă largă de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari în management, JC Flowers are birouri în New York, şi Londra.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu. BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii de aproape opt miliarde euro în peste 400 de proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...