Casa scriitorului F. Scott Fitzgerald scoasă la vânzare. Vezi cat costă

O casă din oraşul american Baltimore unde F. Scott Fitzgerald a scris romanul "Blândeţea nopţii/ Tender is the Night" (1934) a fost scoasă la vânzare.
Economica.net - sâm, 02 feb. 2013, 13:06
Casa scriitorului  F. Scott Fitzgerald scoasă la vânzare. Vezi cat costă

O casă din oraşul american Baltimore unde F. Scott Fitzgerald a scris romanul „Blândeţea nopţii/ Tender is the Night” (1934) a fost scoasă la vânzare pentru suma de 450.000 de dolari, informează dailymail.co.uk. citat de Mediafax.

Casa este situată în zona istorică a oraşului Baltimore, Bolton Hill, şi a fost închiriată de Fitzgerald între anii 1933 şi 1936, când soţia acestuia, Zelda, a fost internată într-o clinică de boli mintale din apropiere. Casa are patru dormitoare spaţioase, balcoane la ambele etaje şi o grădină privată. O plăcuţă albastră montată pe faţada casei informează trecătorii că acolo a locuit celebrul scriitor. Preţul cu care este scoasă la vânzare această casă este considerat de experţi unul scăzut, dar în acord cu cele practicate în zonă.

Înainte de această locuinţă, scriitorul închiriase o alta, numită La Paix, din mai 1932 până în noiembrie 1933, însă a fost forţat să se mute, când casa a fost distrusă de un incendiu provocat de soţia lui, în iunie 1933.
În casa care este scoasă la vânzare, Fitzgerald a locuit cu fiica lui adolescentă, Scottie, în timp ce soţia îl vizita, însoţită de o asistentă medicală, o dată la câteva săptămâni.
În această perioadă turbulentă, Fitzgerald, dependent de alcool încă din perioada de studenţie, a consumat cantităţi mari de alcool şi s-a confruntat cu ceea ce se numeşte „blocajul scriitorului”. În ciuda circumstanţelor, a reuşit însă să continue să scrie.

Cel de-al patrulea său roman, „Blândeţea nopţii”, a fost început în 1925, în timp ce el şi Zelda locuiau în Franţa, şi a fost încheiat cât a locuit în această casă care este scoasă la vânzare. Romanul prezintă povestea lui Dick Diver, un tânăr psihiatru a cărui viaţă este distrusă de o pacientă ce-i devine soţie, Nicole, care suferă de o boală mintală. Acesta a fost cel mai important roman al său de la celebrul „Marele Gatsby/ The Great Gatsby”. Publicat în aprilie 1934, s-a vândut iniţial în 13.000 de copii şi a fost criticat de specialiştii în domeniu, dar în prezent este considerat una dintre cele mai importante opere ale sale.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...