Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi de salarii

Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, refuzând să intre la lucru. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu le-au fost majorate salariile de mai mulţi ani şi că nu au primit echipamente de lucru, fiind nevoiţi să le cumpere din banii lor, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 11 mai 2017, 07:54
Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi de salarii

Potrivit liderilor sindicali, angajaţii din primul schimb de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru, din cauza lipsei echipamentului de protecţie, iar cei din schimbul de noapte nu pot ieşi pentru că nu pot lăsa locurile de muncă neasigurate, scrie News.ro.

Angajaţii termocentralei reclamă că salariile nu le-au mai fost majorate de mai mulţi ani şi că nu au primit echipamente de lucru, fiind nevoiţi să le cumpere din banii lor.

”Colegii s-au prezentat la serviciu conform graficului de tură, dar nu au preluat serviciul din lipsa echipamentului de protecţie”, susţin lideri din Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Oamenii spun că vor trimite o adresă la Minsiterul Energiei, pentru a se implica în acest conflict de muncă.

Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...