Câţi bani pierde Dinu Patriciu din pariuri, una dintre puţinele afaceri pe care le mai are în România

Afacerea cu pariuri deţinută de Dinu Patriciu în România, Bet Cafe Arena, nu face profit nici după patru ani de la deschidere. 
Andrada Ghira - mie, 11 iun. 2014, 21:26
Câţi bani pierde Dinu Patriciu din pariuri, una dintre puţinele afaceri pe care le mai are în România

Omul de afaceri Dinu Patriciu deschidea în 2010 primele case de pariuri sub brandul Bet Cafe Arena. În cea mai mare parte, spaţiile închiriate pentru acestea erau chiar lângă magazinele din reţeaua Mic.ro, care a intrat în faliment acum mai bine de doi ani.

Magazinele Mic.ro au fost închise, însă casele de pariuri au rămas. Anul trecut, afacerile derulate de Bet Cafe Arena s-au situat la 15,4 milioane de euro, în scădere faţă de 2011, când acestea au fost de 26,3 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Pentru anul 2012, firma controlată de Dinu Patriciu nu şi-a depus rezultate financiare.

Pierderile înregistrate de Bet Cafe Arena anul trecut au fost de aproape 1,6 milioane de euro, considerabil mai mici faţă de anii 2011 şi 2010. În 2010, pierderea înregistrată de lanţul de case de pariuri a fost de 7,5 milioane de euro, iar în 2010, de 10,3 milioane de euro.

Au scăzut şi datoriile. Astfel, dacă în 2011 Bet Cafe Arena înregistra datorii de 24 de milioane de euro, în 2013, acestea au depăşit cu puţin 11 milioane de euro.

Reţeaua avea la sfârşitul lui 2013, 567 de angajaţi, faţă de 2011 când numărul acestora a fost de 753.

Falimentul Mic.ro a lăsat fără locuri de muncă mii de angajaţi şi sute de creditori fără banii pentru serviciile prestate. În total, datorii de 190 de milioane de euro

CITEŞTE ŞI Falimentul MIC.ro: Patriciu lasă în urmă datorii de 190 de milioane de euro. Cine sunt păgubiţii

Nici firma Marine Resource Exploration International (Marexin) nu-i aduce bani lui Dinu Patriciu. Cu activităţi extractive, firma a înregistrat scăderi ale afacerilor în ultimii trei ani. Astfel, de la o cifră de faceri de 218.000 euro în 2011, afacerile Marexin au fost de doar 6.000 de euro în 2013, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Piererea înregistrată anul trecut a fost de 1,2 milioane de euro, iar datoriile au crescut la 31,2 milioane de euro.

Ce afaceri mai are Patriciu

Dinu Patriciu mai deţine proprietăţi imobiliare în România şi Germania, înglobate sub umbrela Dinu Patridiu Global Properties. La începutul anului trecut, cea mai importantă clădire din portofoliul lui Patriciu, clădirea de birouri Lakeview din Bucureşti, din care deţinea 50% şi care era închiriată în totalitate, a fost vândută pentru 61 de milioane de euro către NEPI. Mai multe detalii aici.

O altă afacere marca Dinu Patriciu a dat chix. Restaurantul Hermitage din Bucureşti, deţinut de Dinu Patriciu şi gestionat de fiica sa, Ana Patriciu, se închidea în mai 2012. Patriciu a investit două milioane de euro în restaurantul de pe Strada Polonă.

Afacerea din media, trustul Adevărul, a fost vândută în septembrie 2012 lui Cristi Burci.

Dinu Patriciu mai deţine, prin intermeidul DP Holding şi firma de comunicare Odyssey, care a ieşit în 2012 din insolvenţă. Administrată de fiica sa, Ana Patriciu, firma nu şi-a depus bilanţul contabil aferent anului 2013. 

O altă afacerea care a fost închisă este firma de brokeraj Fairwind Securities, care şi-a anunţat clienţii în iulie 2013 că se va retrage din activitatea de tranzacţionare.

CITEŞTE ŞI Încă un eşec pentru Dinu Patriciu. Îşi închide firma de brokeraj, dezamăgit de piaţă

Dinu Patriciu a avut probleme de sănătate, iar la sfârşitul lui 2012 a fost supus unui transplant de ficat la o clinică medicală din Milano. La începutul lui 2013, omul de afaceri a intrat într-un proces de divorţ de soţia sa, Dana Patriciu. 

Cândva cel mai bogat român, cu peste trei miliarde de dolari în cont (nr. – Top 300 Capital 2007), Dinu Patriciu mai are doar 190 de milioane de euro, potrivit Forbes 500 miliardari, ediţia din 2013. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...