Companiile lui Ioan Niculae domină topul celor mai mari datornici la bugetul asigurărilor de Sănătate

Donau Chem, Donau Chem, Chemgas Holding Corporation SRL şi Amurco, controlate de omul de afaceri Ioan Niculae, sunt executate silit de Fisc pentru datorii cumulate de peste 21,51 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate, la 1 aprilie 2014. Cele patru compamii controlate de Ioan Niculae se află în topul celor mai mari 10 datornici la bugetul asigurărilor de Sănătate. 
Cristina Şomănescu - mie, 07 mai 2014, 21:03
Companiile lui Ioan Niculae domină topul celor mai mari datornici la bugetul asigurărilor de Sănătate

Greii din economie cu cele mai mari datorii la bugetul asigurărilor de Sănătate

Cumulat, primele 10 companii cu cele mai mari debite la Sănătate datorează aproape 61 de milioane de lei la buget, la 1 aprilie 2014. Fiscul poate recupera sub 30 de milioane de lei din datoriile companiilor la Sănătate. Iată lista neagră a celor mai mari debitori la Sănătate:

Uti Grup, fondat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, are datorii de peste 13 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate, la 1 aprilie 2014. Compania are cereri de compensare în curs de soluţionare.

Compania românească Alexandrion Grup Romania SRL, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România, are datorii la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate de 12,72 milioane de lei. Compania a primit înlesniri la plata datoriei la Sănătate. Compania Alexandrion Grup Romania a fost fondată de omul de afaceri român de origine siriană Nawaf Salameh.

Combinatul de îngrăşăminte chimice Donau Chem, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 7,21 de milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. S-a început procedura de executare silită.

Ga-Pro-Co Chemicals SA, controlată tot de controversatul om de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 6,86 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate. Fiscul a început executarea silită a combinatului de îngrăşăminte.

Oncos SA, firmă controlată de omul de afaceri clujean Vasile Onacă, are datorii de 4,12 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Fiscul a început executarea silită a companiei. Vă amintim că Oncos SA a intrat, recent, în insolvenţă.

Chemgas Holding Corporation SRL, administrată de Ioan Niculae, are datorii de 4,05 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Fiscul a început executarea silită a producătorului de îngrăşăminte chimice.

Grupul de companii European Drinks SA, deţinut de frații Ioan Micula și Viorel Micula, are datorii de 4,01 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. S-a început executarea silită a grupului.

Combinatul chimic Amurco, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 3,39 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate. Fiscul a început executarea silită a combinatului.

Agro-Chirnogi SA din Călăraşi are datorii de 2,99 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Firma are cereri de compensare în curs de soluţionare.

Firma Agro Chirnogi SA din Călăraşi are ca acţionar majoritar societatea Maria Group SRL din Călăraşi cu 99,99% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute în mod egal de libanezii Jabre Nassif şi El Khalil Raji, au spus pentru Economica.net oficialii ONRC.

El Khalil Raji figurează, de asemenea, în acţionariatul firmei Maria Group SRL, cu 5% din acţiuni, alături de Sarkis Elias Sarkis, cu 25% din acţiuni, Youssef Tanios Laoun, cu 25% din acţiuni, Jihad Ibrahim El Khalil, cu 20% din acţiuni, Mazen Gebran Tohme, cu 13% din acţiuni, şi Charbel Gebran Tohme, cu 12% din acţiuni, potrivit ONRC.

Libanezii de la Agro Chirnogi se numără printre cei mai mari producători agricoli din România.

Dcnews.ro scrie că terenul de 350 de hectare, cumpărat de preşedintele Băsescu la Nana, prin intermediul fiicei sale, Ioana, este lucrat de firma Maria Group SRL.

Jihad El Khalil ocupă locul patru în topul celor mai bogaţi 50 de fermieri din România, cu o avere de 90-100 milioane de euro, potrivit publicaţiei agrointel.ro. Acesta împreună cu Youssef Tanios Laoun au fost urmăriţi de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi contrabandă.

Agro Chirnogi a încheiat anul 2012 cu afaceri nete de peste 657 de milioane de lei, profit net de peste 1,83 milioane de lei şi cu 721 de angajaţi.

Apolodor Com Impex SRL, deţinută de omul de afaceri bucureştean Radu Ouatu, are datorii de 2,23 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate. Companiei i s-au acordat înlesniri la plata datoriei.

În topul celor mai mari datornici la bugetul asigurărilor sociale de Sănătate mai intră şi firmele Scandic Distilleries SA, cu datorii de 2,73 milioane de lei, Jolidon Import Export SRL, cu datorii de 2,21 milioane de lei, Grup Servicii Petroliere SA, cu datorii de 2,07 milioane de lei.

Valorile enumerate mai sus se referă doar obligaţiile restante de companii până la 1 aprilie 2014 şi nu iau în calcul datoriile companiilor la bugetul asigurărilor de Sănătate din anii fiscali precedenţi (caz în care valorile datoriilor la Sănătate ar fi semnificativ mai mari).

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România se află nivelul......
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...