Facebook, în centrul unei anchete a autorităţilor europene de protecţie a datelor

Mai multe autorităţi europene de protecţie a datelor au lansat o anchetă asupra politicii de confidenţialitate a reţelei sociale americane Facebook, a declarat joi Comisia naţională de informatică şi libertăţi (Cnil) în Franţa, relatează AFP.
Economica.net - vin, 17 apr. 2015, 03:49
Facebook, în centrul unei anchete a autorităţilor europene de protecţie a datelor

‘Există o acţiune colectivă concertată între cinci autorităţi europene, Franţa, Belgia, Germania, Olanda şi Spania, care vor coordona acţiuni la nivel naţional… sub responsabilitatea Olandei’, a explicat preşedintele Cnil, Isabelle Falque-Pierrotin, prezentând bilanţul anual al acestei Comisii.

‘Perimetrul fiecăruia de acţiune nu este neapărat acelaşi lucru’, a precizat ea, ‘dar pentru majoritatea este privacy policy (politica de confidenţialitate) a Facebook care este în centrul dezbaterilor’.

Autorităţile de protecţie a datelor s-ar putea mai ales interesa de creşterea transferului de date între mai multe aplicaţii, cum ar fi Instagram sau Whatsapp, scrie Agerpres.

Procesul care ‘abia a început’ se va inspira din cel deja lansat contra Google, a precizat dna Falque-Pierrotin.

‘Acest proces a arătat că atunci când Europa vorbeşte cu o singură voce… ea are o capacitate de negociere cu marii actori mondiali’, a subliniat ea.

După mai multe sancţiuni pronunţate de autorităţile europene de protecţie a datelor contra Google, gigantul american a decis să fuzioneze în 2012 regulile de confidenţialitate aplicabile la şaizeci din serviciile sale.

Asupra Facebook, ‘am tras concluzia că este absolut necesar să existe un grup de lucru comun şi să se facă schimb de informaţii’, a subliniat dna Falque-Pierrotin.

Facebook a subliniat, la rândul său, pentru AFP, că ‘şi-a actualizat recent regulile şi politica de confidenţialitate pentru a le face mai clare şi concise’ şi s-a declarat ‘încrezătoare că aceste actualizări sunt conforme legii’, potrivit unei purtătoare de cuvânt.

‘Fiind o companie ce are sediul internaţional la Dublin, vom verifica produsele noastre şi actualizările politicilor noastre de confidenţialitate, inclusiv cu comisarul irlandez pentru protecţia datelor’, responsabil pentru aplicarea de către Facebook a legislaţiei europene privind protecţia datelor, a precizat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până joi seara
Cod galben de furtună pentru 23 de judeţe, până miercuri după-amiaza. Instabilitate atmosferică în toată ţara, până ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza, şi o......
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor ...
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...