Google a lansat programul educaţional „Atelierul Digital”. 30.000 de persoane ar putea fi atestaţi până la sfârşitul anului

Tinerii români care doresc să-şi dezvolte abilităţile în domeniul marketingului digital au la dispoziţie, începând de marţi, platforma educaţională online 'Atelierul Digital', lansată şi dezvoltată de Google, care estimează că circa 30.000 de studenţi pot beneficia de avantajele noii iniţiative.
Economica.net - mar, 26 apr. 2016, 04:26
Google a lansat programul educaţional

Iniţiativa lansată, în cursul anului trecut, la nivel european, la Bruxelles, are la bază datele oficiale ale Comisiei Europene, conform cărora, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunoştinţe digitale. De asemenea, forul european estimează că, până în 2020, un număr de 825.000 locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Te poţi înscrie aici.

În acest context, pentru a creşte nivelul cunoştinţelor digitale în România, Google a creat platforma online ‘Atelierul Digital‘, iar orice persoană interesată poate urma gratuit cursurile.

‘Internetul este esenţial în societatea de astăzi, oferind oportunităţi şi mijloace de dezvoltare antreprenorilor şi afacerilor. Vrem ca prin programul ‘Atelierul Digital’ lansat astăzi să oferim un instrument care să ajute viitoarea forţă de muncă şi antreprenorii în obţinerea cunoştinţelor digitale atât de importante în economie. Sperăm ca acest lucru să contribuie la sprijinirea României în exploatarea oportunităţilor oferite de economia digitală. Există două Românii: una hightech, a oraşelor mari, şi o alta care, din păcate, nu are cunoştinţe digitale. Românii consideră că nu ştiu nimic despre mediul online şi capacităţile acestuia de a dezvolta un business. Din păcate, suntem în topul ţărilor în care competenţele digitale sunt aproape inexistente. E o realitate de la care pornim. Practic, 8% dintre români consideră că ştiu să dezvolte business-uri competitive cu ajutorul marketingului digital’, a afirmat, în conferinţa de lansare, Dan Bulucea, country director Google România.

Acesta estimează că, până la finele anului, aproximativ 30.000 de studenţi români ar urma să beneficieze de avantajele ‘Atelierului Digital’.

‘Atelierul Digital’ oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii: de la cum să-ţi construieşti prezenţa online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediului mobil, pentru a atrage noi clienţi.

Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test şi, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google şi IAB Europe. Întregul curs cuprinde 89 de lecţii, împărţite în 23 de teme.

În 2015, Google s-a angajat să ofere gratuit pregătire în domeniul digital pentru un milion de persoane din Europa. În continuarea acestui angajament, Google a anunţat, recent, că va dubla acest efort şi va pregăti două milioane de europeni până în 2017.

Google va investi 42 de milioane de euro, în 2016, pentru a creşte nivelul cunoştinţelor digitale în rândul companiilor şi persoanelor din Europa, prin pregătirea unui număr şi mai mare de antreprenori şi studenţi. Programul ‘Atelierul Digital’ lansat marţi în România este parte din această iniţiativă.

 

Gazdele evenimentului sunt: Dan Bulucea – country director Google România, şi Răzvan Iordache – marketing manager Google România.

La eveniment vor participa: Costin Borc – viceprim-ministru şi ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Hans Klemm – ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, şi Marius Bostan – ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

‘Atelierul Digital’ face parte din iniţiativa Growth Engine, prin care Google şi-a propus să dezvolte competenţele digitale a două milioane de europeni până în 2017.

În România, programul a fost conceput pentru a încuraja antreprenoriatul şi a reduce decalajul dintre tinerii români şi cei din restul ţărilor Uniunii Europene în privinţa competenţelor digitale, în condiţiile în care ţara noastră este pe ultimul loc în indexul ‘Economia digitală şi societatea’ al Comisiei Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...