Grecia vrea cel puţin 400 milioane de euro pentru DESFA, operatorul reţelei de gazoducte

Autorităţile elene se aşteaptă ca potenţialii investitori să ofere cel puţin 400 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni la operatorul reţelei de gazoducte, DESFA, a declarat, luni, ministrul elen al Energiei, George Stathakis, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 10 iul. 2017, 12:48
Grecia vrea cel puţin 400 milioane de euro pentru DESFA, operatorul reţelei de gazoducte

În luna iunie a acestui an, Grecia a relansat procedura de privatizare a operatorului reţelei de gazoducte, DESFA, după ce un acord anterior cu compania SOCAR din Azerbaidjan a eşuat din cauza unor neînţelegeri legate de tariful gazelor naturale.

În 2013, Socar a câştigat o licitaţie internaţională pentru preluarea a 66% din acţiunile DESFA, cu 400 milioane de euro.

‘Ne aşteptăm ca preţul să fie acelaşi sau chiar mai mare decât cel stabilit la precedenta licitaţie’, a declarat George Stathakis, într-un interviu acordat cotidianului Naftemporiki.

Autorităţile de la Atena au stabilit data de 24 iulie drept termen limită până la care potenţialii investitori la DESFA trebuie să îşi exprime interesul pentru operator.

La finele anului trecut, presa elenă a informat că operatorul reţelei de transport a gazelor naturale din România, Transgaz, şi-a manifestat interesul pentru preluarea unui pachet de 66% din acţiunile companiei care gestionează reţeaua de gazoducte din Grecia. Citând surse din apropierea discuţiilor, Kathimerini susţinea că oficialii Transgaz au vizitat la acea dată sediul companiei Hellenic Petroleum, unul dintre coproprietarii DESFA, şi de asemenea au avut discuţii şi cu ministrul elen al Energiei, Giorgos Stathakis.

Agenţia de privatizare din Grecia, HRADF, deţine 65% din acţiunile DESFA, iar restul acţiunilor sunt deţinute de compania de rafinare Hellenic Petroleum.

Grecia vrea să se promoveze ca un hub european pentru tranzitul gazelor naturale din Asia şi Estul Mediteranei spre Europa

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...