Grindeanu: Cred că nu are o problemă ministrul Toader să meargă în coaliţie să explice deciziile pe care le-a luat

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, privind nemulţumirile din PSD referitoare la evaluarea pe care ministrul Justiţiei a făcut-o activităţii Parchetului General şi DNA, că nu crede că va fi o problemă dacă Tudorel Toader va fi chemat la şedinţa coaliţiei de guvernare pentru a explica raportul.
Economica.net - lun, 03 apr. 2017, 11:49
Grindeanu: Cred că nu are o problemă ministrul Toader să meargă în coaliţie să explice deciziile pe care le-a luat

„Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării, el a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, şi anume punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din această săptămână, Grindeanu a spus că încă nu are ordinea de zi a întâlnirii.

Totodată, şeful Executivului a precizat că, în cazul în care Tudorel Toader va fi chemat în coliţia de guvernare să explice evaluarea pe care a făcut-o, acest lucru nu va fi o problemă.

„Dacă se consideră necesar de către coliţie sau de către unul dintre partidele care fac parte din coaliţie, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le-a luat”, a arătat Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora.

El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună „instituirea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că „nu îşi asumă” raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, comentând ironic că procurorii şefi ai celor două instituţii „tremură de frică” odată cu anunţarea mecanismului de verificare din partea Ministerului Justiţiei. Dragnea a mai spus că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader, chiar dacă este „dezamăgit” de raportul acestuia, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de premierul Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a răspuns, joi, criticilor aduse evaluării făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, afirmând că raportul a fost făcut de persoana care trebuia, „şi nu de către prim-ministru şi nici de către preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Senatului sau preşedintele României”.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...