Şeful privatizării CFR Marfă: „Nu extindem termenul de plată”. Stoica e aşteptat azi cu 170 mil. euro

Comisia de privatizare a CFR Marfă nu va cere în Guvern extinderea termenului de plată a celor 170 de milioane de euro pentru perfectarea privatizării. Astfel, Gruia Stoica mai are doar azi pentru a aduce banii, altfel pierde CFR Marfă.
Florin Cojocaru - lun, 14 oct. 2013, 11:33
Şeful privatizării CFR Marfă:

Comisia de privatizare a CFR Marfă nu va cere Guvernului să extindă termenul de plată a întregii sume pentru compania de stat, banii trebuie depuşi azi altfel privatizarea eşuează, a declarat, pentru ECONOMICA.NET , Cristian Ghibu, şeful Comisiei. „În niciun caz (nu va fi cerut asta-n.red.) de către Comisie”, a spus Ghibu. Comisia de privatizarea este insituţia cu depline atribuţii în privatizare CFR Marfă.

În aceste condiţii, singura şansă pentru ca privatizarea companiei de stat să se încheie cu succes este ca patronul Grampet, Gruia Stoica, să depună azi 172 de milioane de euro în conturile Ministerului Transporturilor. Stoica a precizat, ieri, că ar putea să o facă, având banii, însă nu o face pentru că statul nu şi-a respectat obligaţiile impuse prin contract. Stroica ceruse, anterior, extinderea termenului de plată pentru restul de bani astfel încât Consiliul Concurenţei

Grampet Group, societatea deținută de către omul de afaceri Gruia Stoica, atenționa, duminică, într-un comunicat de presă, că privatizarea CFR Marfă va eșua din vina vânzătorului, ‘deoarece Comisia de privatizare a Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă (SNTFM) se ascunde în spatele avizului Consiliului Concurenței pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile’.
În același timp, compania a solicitat desecretizarea contractului de privatizare a CFR Marfă, și a menționat că GFR nu a solicitat niciodată vreo amânare a termenului de plată.

GFR își exprimă întreaga disponibilitate de a face public conținutul contractului de privatizare și solicită în mod public Ministerului Transporturilor renunțarea la clauza de confidențialitate, pentru corecta și completa informare a opiniei publice.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a afirmat, vineri, că privatizarea CFR Marfă va eșua dacă omul de afaceri Gruia Stoica nu se plătește diferența de 170 milioane de euro până luni.

Te-ar mai putea interesa și
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de anul 2022, potrivit raportului al companiei de securitate cibernetică......
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...