1EUR=4.6975 RON | Bucureşti 4 º
INDICI BURSIERI
BET
7201,43
0.0023
BETPlus
1080,61
0.0032
BET-FI
34295,74
-0.001
BET-NG
620,50
0.0097
BET-XT
668,51
0.0039
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.33
1,5385%
BRD
10.8
0,0000%
BRK
0.0742
2,4862%
BVB
22.8
1,7857%
DAFR
0.0158
0,0000%
EBS
142.9
0,1753%
FP
0.831
-1,6568%
OLT
0.0694
-1,6997%
PRSN
0.0645
0,0000%
SIF1
2.04
0,4926%
SIF2
1.218
0,6612%
SIF3
0.2295
0,8791%
SIF4
0.596
1,0169%
SIF5
2.095
0,0000%
SNP
0.315
1,7771%
TEL
20.5
0,0000%
TGN
336
4,3478%
TLV
1.782
0,0000%

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensia pentru limită de vârstă

Ministerul Muncii a pus recent în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor. Potrivit acestuia, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani.

Comenteaza
 • GALERIE
 • FOTO
 • DOCUMENTE
Anexa 5
Document: ECONOMICA.net
Anexa 1
Document: ECONOMICA.net
Anexa 2
Document: ECONOMICA.net
Anexa 3
Document: ECONOMICA.net
Anexa 4
Document: ECONOMICA.net

ECONOMICA.NET spune pe larg ce prevede proiectul noii legi a pensiilor în privinţa pensionării pentru limită de vârstă, în condiţii normale de muncă, dar şi în condiţii speciale şi deosebite de muncă. 

Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare. 

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5 pe care o găsiţi în galeria foto a articolului.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.

În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare, femeile pot opta pentru pensionare la împlinirea vârstei de 63 de ani sau pensionare la vârsta standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5. 

În situaţia în care femeile optează pentru pensionare înainte de împlinirea vârstei de 63 de ani, vârstele prevăzute în anexa nr. 5 sunt vârste standard de pensionare.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea cu şase ani a vârstei de pensionare prevăzute în anexa nr. 5.

Începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare. De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani. Conform aceluiaşi algoritm, o femeie care a născut şi crescut cinci copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, dacă a realizat stagiul minim de cotizare. 

Persoanele care au depăşit cu cel puţin opt ani stagiul complet de cotizare prevăzut în anexa nr. 5 pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5. La stabilirea stagiului complet de cotizare se iau în considerare şi perioadele asimilate în care persoana s-a aflat într-una dintre situaţiile:

 • a obţinut diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor. Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior, sau, după caz, mai multe cicluri de studii universitare de același nivel beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii de același nivel, la alegere.
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizaţii de asigurări sociale, acordate potrivit legii;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani;
 • e beneficiara Decretului-lege nr. 118/1990, potrivit căruia perioada de după data de 6 martie 1945 în care persoana a executat o pedeapsă privativă de libertate pe motive politice, a fost internată într-un spital de psihiatrie pe motive politice, ori a fost strămutată într-o altă localitate din aceleaşi raţiuni e recunoscută ca vechime în muncă. Detalii despre beneficiarii Decretului-lege nr. 118/1990, aici. 
 • a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă, în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprile 2001.

Perioadele prevăzute mai sus se valorifică ca perioadă asimilată numai în situația în care aceste perioade nu se suprapun cu stagii de cotizare realizate în condițiile legii.

Stagiul de cotizare se certifică, la cererea asiguratului sistemului public de pensii, de către Casele Teritoriale de Pensii. 

Ce trebuie să ştie persoanele care lucrează în condiţii deosebite de muncă

Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform tabelului numărul 1:

 

 

Ce trebuie să ştie persoanele care lucrează în condiţii speciale de muncă

În situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum şi în situaţia celor care au realizat stagii de cotizare în locurile de muncă încadrate în condiţii speciale, reducerea vârstelor standard de pensionare se va face conform tabelului numărul 2.

Fracţiunea de an de stagiu de cotizare realizată în grupa I şi/sau condiţii speciale de muncă, pentru care nu se acordă reducerea vârstei standard de pensionare conform tabelului nr. 2 poate fi cumulată cu perioadele de stagiu de cotizare realizate în condiţii deosebite de muncă pentru reducerea vârstei standard de pensionare conform tabelului nr. 1.

Fac excepţie de la prevederile enumerate în tabelul nr. 2:

- persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani în locurile de muncă din unităţile miniere şi care au lucrat în subteran minimum 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă. Pentru acestea, reducerea vârstei standard de pensionare este de 20 de ani;

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 45 de ani.

- persoanele care au realizat stagiu de cotizare de cel puţin de cel puţin 20 de ani în profesiile prevăzute în anexa nr. 4, pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 20 de ani;

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 50 de ani, cu excepţia balerinilor şi acrobaţilor pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 43 de ani pentru femei şi de 45 de ani pentru bărbaţi.

- persoanele care au realizat stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în locurile de muncă din aviaţia civilă, personalul navigant prevăzut în anexa nr. 1, pentru activităţile şi unităţile prevăzute în anexele nr. 2 şi 3. Pentru toate acestea, reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.

Activităţile din anexa nr. 2, avizate în condiţii speciale de muncă, realizate în unităţile din anexa nr. 3, se consideră în condiţii speciale de muncă numai dacă acestea se desfăşoară pe durata programului normal de lucru dintr-o lună.

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 50 de ani pentru femei şi 52 de ani pentru bărbaţi.

- persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 15 ani în zona I de expunere la radiaţii sau de cel puţin 17 ani în zona a II-a de expunere la radiaţii, în locurile de muncă din activităţile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere la radiaţii. Aceste persoane beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă.

 • Pentru aceste persoane, stagiul complet de cotizare este de 15 ani, în cazul celor care au desfăşurat activitate în zona I de expunere la radiaţii, respectiv de 17 ani, în cazul celor care au desfăşurat activitate în zona a II-a de expunere la radiaţii.

Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcţie de gradul de handicap, dovedit cu certificat de încadrare în grad și tip de handicap cu valabilitate permanentă, după cum urmează:

 • cu 15 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap grav, dacă au realizat, în condiţii de handicap grav, cel puţin stagiul minim de cotizare;
 • cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţii de handicap accentuat, un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani;
 • cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiţii de handicap mediu, stagiul complet de cotizare.

Nevăzătorii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat ca nevăzător cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare.

Găsiţi în galeria foto a articolului anexa nr. 1, anexa 2, anexa nr 3, anexa nr. 4, anexa nr 5. 

Momentan, noua lege a pensiilor este în stadiul de proiect de act normativ care se află în dezbatere publică. Ulterior perioadei de dezbatere publică, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare în comisiile de specialitate şi în plen. Legea se va aplica etapizat până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

Citeşte în Economica.net şi:

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensionarea anticipată

Noua lege a pensiilor: ce se schimbă la pensia de invaliditate

Noua lege a pensiilor: Casa de Pensii va reţine lunar un comision de 0,5% din contribuţiile asiguraţilor la Pilonul II

Noua lege a pensiilor: procedura prin care dovedeşti că ai lucrat în condiţii speciale. Noutăţi pentru pensionarii din grupa I şi a II-a de muncă

Noua Lege a Pensiilor: valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.875 de lei în 2021

Noua lege a pensiilor: se menţine contractul de asigurare facultativă

Noua lege a pensiilor: cum se va calcula pensia minimă

Noua lege a pensiilor: apare indemnizaţia socială minimă

Cum arată noua lege a pensiilor


de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
19 ian 08:40
Răspunde | Votează email 0 email
Uwave14
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/cialis-order-cheap-real-cialis-online http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/buy-ceftin-125-mg-low-price-can-i-purchase-cefuroxime-no http://divinguniverse.com/blogs/post/72493 http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/bupropione-order-buy-bupropione-online-sale-uk http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/artane-trihexyphenidyl-donde-puedo-comprar-entrega-r-pida-chile http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/low-price-vigorex-130mg-order-online-where-to-purchase-sildenafil http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-envio-24-horas-via-internet http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cytoxan-50-mg-sin-receta-por-internet-principat https://www.loosemusicent.com/blogs/1168/12883/snafi-tadalafil-donde-comprar-con-seguridad-chile http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/anaus-150mg-generique-sur-le-net-acheter-rapide-generique-anaus http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-filda-con-garantia-chile http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/comprar-kinzal-40-mg-gen-rico-na-internet-no-brasil-como-ir-a https://www.olliesmusic.com/blog/28280/donde-para-ordenar-amlodipina-5mg-urgente-mГ©xico/ http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-10mg-livraison-72h-moins-cher-generique http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-50-mg-onde-comprar-sem-prescri-o-brasil http://quainv.com/blogs/post/49378#sthash.w2wWxotf.yRGY5k8k.dpbs http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/silderec-200-mg-en-ligne-bas-prix-commander-sans-ordonnance http://bobford.ning.com/profiles/blogs/generique-effexor-37-5mg-achat-comparatif-prix-effexor-en http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/amantadina-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-per-comprar
18 ian 13:10
Răspunde | Votează email 0 email
Atuca73
http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/663
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/66/11915/onde-comprar-gen-rico-tada-diari
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=183667&qa_1=tagra-tadalafil-comprar-r%C3%A1pido-estado-plurinacional-bolivia
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sona-adapalene-15mg-de-confianza
http://bricolocal.com/profiles/blogs/como-comprar-ciavor-diario-menor-pre-o-na-internet-qual-o-pre-o
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-low-price-ecriten-50mg-how-can-i-buy-sildenafil-citrate
https://ikriate.me/blogs/784/16268/virineo-sildenafil-citrate-onde-comprar-republica-federativa-do
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/buy-enegra-200-mg-on-sale-where-can-i-buy-sildenafil-citrate
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/zydafil-10-mg-comprar-sem-receita-zydafil-precisa-de-receita-no
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-mitalis-ahora-puerto-rico-mitalis
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/tadaforce-tadalafil-o-achat-bas-prix-medicament-tadaforce-10mg
http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-nexofil-50mg-sin-receta-de-forma-segura-chile
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-donaton-tadalafil-tadalafil-online-belgique
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=171188&qa_1=dejavu-sildenafil-citrate-comprar-de-confianza-ecuador
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-viagra-de-calidad-estado-libre-asociado-de-puerto
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-valedonis-25mg-japan-valedonis-where-buy
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/cialis-order-can-i-purchase-tadalafil-cheap
http://answers.codelair.com/23537/anaus-sildenafil-citrate-commander-achat-sildenafil-citrate
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-diserec-150mg-sildenafil-citrate-france-achat
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-c
18 ian 02:52
Răspunde | Votează email 0 email
Guxom16
http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/45638 https://23bestcity.de/blogs/post/60994 http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-dali-20mg-gen-rico-envio-48-horas-on http://barbershoppers.org/blogs/post/44538 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-dali-tadalafil-gen-rico-menor-pre-o http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2760/53714/order-kylagra-130mg-on-sale-how http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/achat-tadact-40-mg-tadact-inde-commander http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-cialis-bon-marche-2018-comment-acheter-du-cialis http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/anastrozolum-anastrozole-1-mg-como-comprar-menor-pre-o-portugal http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19079&qa_1=prilo-comprar-prescri%C3%A7%C3%A3o-portugal http://www.facecool.com/profiles/blogs/purchase-low-price-ecriten-200mg-online-how-can-i-buy-sildenafil http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-falsigra-120mg-sin-receta-al-mejor-precio http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-130mg-como-posso-comprar-gen-rico-envio http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyad-10mg-forma-segura-on-line-qual https://www.mysocialpeople.com/blogs/2156/12324/gladium-sildenafil-citrate-150-mg-bon-prix-et-securise-achete http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-zenavil-10mg-cheap-where-to-purchase-generic-zenavil-from http://source1law.com/s1l/blogs/217/7496/site-pour-commander-vigorex-120mg-prix-sildenafil-citrate-120
17 ian 10:07
Răspunde | Votează email 0 email
Giyuh67
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=20233&qa_1=sildenafil-ordonnance-sildenafil http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/ripol-como-comprar-en-internet-rep-blica-bolivariana-de-venezuela http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-aygestin-norethindrone-acetate-fiable-dominicana http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/discount-novigra-100mg-order-online-novigra-with-sildenafil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-dapoxetine-en-ligne-peut-on-acheter-du-priligy http://www.facecool.com/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-en-ligne-pas-cher-achat-avis-site-achat http://korsika.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-metoclopramide-10-mg-online-metoclopramide-to http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/42765 http://dmoney.ru/36228/amoxicillin-clavulanate-internet-amoxicillin-clavulanate http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/621 http://recampus.ning.com/profiles/blogs/amfidor-sildenafil-citrate-120-mg-generique-en-ligne-commander http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-viripotens-sildenafil-citrate-con-visa-estado http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/tagra-buy-cheap-tagra-max http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/chroum-sildenafil-citrate-pas-cher-site-fiable-sildenafil-citrate https://madbuddy.club/blogs/post/11357 http://barbershoppers.org/blogs/post/44880 http://www.gorelations.com/blogs/5206/40332/pawar-tadalafil-20-mg-pas-cher-vente-tadalafil-au-senegal
16 ian 23:58
Răspunde | Votează email 0 email
Ewime89
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/flomax-tamsulosin-0-2-mg-comprar-fiable-m-xico-flomax-0-4-mg-28 http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/discount-doxycycline-100mg-buy-online-cheap-doxycycline-no http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/thioridazine-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos-de-envio http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigoril-sildenafil-citrate-150mg http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-eriacta-100mg-online-how-to-buy-sildenafil http://javamex.ning.com/profiles/blogs/cialis-onde-comprar-gen-rico-urgente-on-line-no-brasil http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-regalis-tadalafil-60-mg http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/achat-express-tolorin-1-mg-prix-d-une-boite-de-tolterodine-4mg http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/342439 http://medioteca.com.ar/blogs/post/17949 http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/buy-tadovas-10-mg-cheap-where-to-order-tadalafil-safely-online http://recampus.ning.com/profiles/blogs/quel-site-acheter-isosorbide-dinitrate-site-fiable-les-meilleurs http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-novalif-sildenafil-citrate-de-calidad-comprar http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/comprar-cialis-tadalafil-10mg-en-farmacia-online-panam http://foodtube.net/profiles/blogs/viagra-200mg-pas-cher-achat-viagra-veritablle http://javamex.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-gen-rico-online-no-brasil http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/apodefil-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-sem-prescri-o http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/kylagra-120mg-order-online-where-can-i-purchase-sildenafil http://medioteca.com.ar/blogs/post/11184 http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/nasacort-aq-triamcinolone-sur-le-net-commander-site-fiable http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/nifedipine-20-mg-donde-comprar-sin-receta-de-forma-
16 ian 07:28
Răspunde | Votează email 0 email
Kukix05
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-lifta-tadalafil-60mg-barato-argentina http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=23080&qa_1=ditropan-oxybutynin-gen%C3%A9rico-rem%26%23233-oxybutynin-gen%26%23233 http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/desogestrel-ethinylestradiol-0-02-0-15mg-au-rabais-et-livraison http://amusecandy.com/blogs/post/420607 http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/novosil-au-rabais-en-ligne-sans-ordonnance-sildenafil-citrate http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/syalpha-60mg-order-cheap-syalpha-buy-safely http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-generic-amlodipine-2-5-mg-online-amlodipine-canada-order http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/viramune-200-mg-moins-cher-sur-le-net-acheter-viramune-rapide http://medioteca.com.ar/blogs/post/14133 http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-achater-ah-zul-pas-cher-ah-zul-en-ligne-belgique http://gennethub.com/blogs/1374/9282/low-price-viagra-50mg-order-online-cheap-viagra-free-shipping http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/clobetasol-como-comprar-gen-rico-melhor-pre-o-pela-net-portugal http://barbershoppers.org/blogs/post/45043 http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-viagra-130-mg-en-ligne-acheter-sildenafil-citrate http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/tadact-puedo-comprar-pago-visa-rep-blica-del-paraguay-comprar
15 ian 23:28
Răspunde | Votează email 0 email
Aweci57
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/happigra-200-mg-vrai-au-rabais-acheter-achat-happigra-officiel http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/nunite-sildenafil-citrate-130-mg-sans-ordonnance-en-ligne http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fexion-sildenafil-citrate-130mg-sin-receta-al http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/achat-de-vioses-sildenafil-citrate-120-mg-en-ligne-avec-visa http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/mytadalaf-tadalafil-livraison-discrete-bon-marche-mytadalaf-10mg http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-havante-sildenafil-citrate-120mg-gen-rico http://answers.codelair.com/21996/c%C3%B3mo-realizar-un-pedido-erevit-50mg-urgente-espa%C3%B1a http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/order-omigra-buy-real-omigra-online-with-mastercard http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-rhinocort-0-1mg-gen-rico-entrega-em-24h-brasil-budesonide http://answers.codelair.com/23701/comprar-generico-buspiron-receta-seguridad-estados-unidos http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-virineo-50-mg-gen-rico-urgente-via-internet-portugal http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/tantrix-como-comprar-e-quanto-custa-na-internet-comprar-tantrix http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-willmon-25mg-order-willmon-forum http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/clozapine-50mg-sur-le-net-moins-cher-acheter-clozapine-et http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/espironolactona-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido-honduras http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-nexium-20-mg-online-cheapest-genuine-nexium-uk http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/buy-conmy-1mg-on-sale-how-can-i-order-terazosin-fast-delivery http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/dafilar-40-mg-sur-internet-bas-prix-commander-paiement-visa-vente http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-tecnomax-50mg-gen-rico-n-o-precisa-receita ht
15 ian 07:41
Răspunde | Votează email 0 email
Bajob02
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/achat-de-alesse-levonorgestrel-ethinyl-estradiol-0-10mg-generique
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/discount-tigerfil-130-mg-buy-online-where-to-buy-sildenafil
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cialis-20-mg-gen-rico-urgente-online-no
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-viraha-sildenafil-citrate-25-mg-buen-precio
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/lovemore-tadalafil-acheter-bon-marche-forum-acheter-tadalafil-en
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-viridil-sildenafil-citrate-gen-rico-sem
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-veega-100-mg-barato-comprar
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/site-achat-viatec-sildenafil-citrate-viatec-acheter-forum
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/apodefil-buy-no-rx-apodefil-generic-cheap-cheap
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-do-virineo-25-mg-de-confianza-rep-blica
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-h-for-40-mg-envio-rapido-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/purchase-low-price-viagra-130mg-how-can-i-purchase-sildenafil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/cloroquina-250-mg-onde-comprar-entrega-48-horas-brasil-qual-e-pre
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/dapoxetina-donde-comprar-ahora-rep-blica-del-ecuador-comprar
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/kylagra-sildenafil-citrate-150-mg-comprar-con-seguridad-ecuador
http://opencu.com/profiles/blogs/comprar-yasmin-gen-rico-barato-on-line-onde-comprar-ethinyl
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=20740&qa_1=cheap-tofranil-online-tofranil-generic
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-ivermectin-vente-stromectol-forum
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-viagra-sildenafil-citrate-100
14 ian 18:44
Răspunde | Votează email 0 email
Qokod20
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/danazol-50mg-onde-comprar-gen-rico-pre-o-brasil-danazol-sem http://www.facecool.com/profiles/blogs/viagra-200mg-buy-no-prescription-where-can-i-purchase-sildenafil http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-tada-diario-pela-internet-rep-blica-federativa http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-theo-24-cr-sin-receta-fiable http://flutes.ning.com/profiles/blogs/bigfun-36-tadalafil-20-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-entrega http://bobford.ning.com/profiles/blogs/expit-order-safely-how-to-buy-sildenafil-citrate-fast-shipping http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-fluconazol-urgente-republica http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/low-price-flutamide-250mg-buy-online-can-i-buy-eulexin-safely http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-anipryl-selegiline-por-internet-usa-anipryl-10 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/buspar-10mg-buy-without-prescription-buspar-safe-site-to-buy-from http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/viagra-150-mg-au-rabais-internet-sans-ordonnance-viagra-130-son http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/ropinal-ropinirole-donde-puedo-comprar-urgente-guatemala http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/avodart-dutasteride-0-5mg-en-ligne-moins-cher-commander-site http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/retin-a-gel-tretinoin-0-01-mg-o-en-acheter-en-ligne-retin-a-gel-g http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/famvir-famciclovir-comprar-de-confianza-dominicana http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-do-tetraciclina-com-garantia-via-internet http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-adcirca-gen-rico-e-quanto-custa-pela-internet-brasil http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/ildenaf-150-mg-o-en-commander-pharmacie-sildenafil-citrate http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/uagra-120mg-buy-no-presc
14 ian 06:06
Răspunde | Votează email 0 email
Ezota90
https://www.nettingchat.com/blogs/post/47159
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vilgendra-25mg-sin-receta-y-pagar
https://ikriate.me/blogs/804/16919/havante-25mg-como-comprar-com-garantia-online-brasil
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/silden-sildenafil-citrate-bas-prix-site-fiable-sildenafil-citrate
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/recherch-cefalexine-vente-de-cefalexine-en-allemagne
http://medioteca.com.ar/blogs/post/8761
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/sildofil-order-cheap-can-i-buy-sildenafil-citrate-without-rx
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/vizarsin-sildenafil-citrate-200mg-como-comprar-con-garantia
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/palpal-sildenafil-citrate-25-mg-sans-ordonnance-commander-site
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-siafil-online-buy-siafil-picture
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-celeste-tadalafil-20-mg-sin-receta-en-l-nea
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=20362&qa_1=donde-comprar-generico-maxdosa-fiable
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/order-silanil-50-mg-online-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/sildenaxyl-vrai-pas-cher-acheter-paiement-visa-sildenaxyl-100-mg
https://www.olliesmusic.com/blog/18640/cГіmo-realizar-un-pedido-ibuprofeno-200-mg-buen-precio-repГєblica-del-paragua/
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68261&qa_1=order-naproxen-500mg-online-purchase-anaprox-trusted-medstore
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-sur-le-net-bas-prix-2018-generique
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/albetol-buy-safely-buy-cheap-albetol-online-no-prescription
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-meclizina-en-l-nea-meclizine-comprar-sin
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/334905
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
 • 3h
 • 24h
 • 7z
 • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X