1EUR=4.6559 RON | Bucureşti 24 º
INDICI BURSIERI
BET
8382,72
0.0034
BETPlus
1250,44
0.003
BET-FI
37054,38
0.0034
BET-NG
692,62
0.0069
BET-XT
768,90
0.0037
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.348
0,8696%
BRD
13.64
-0,5831%
BRK
0.0776
0,5181%
BVB
25.1
0,0000%
DAFR
0.0154
-1,2821%
EBS
170
-4,1714%
FP
0.911
0,5519%
OLT
0.352
1,7341%
PRSN
0.081
-1,2195%
SIF1
2.48
2,0576%
SIF2
1.29
-0,3091%
SIF3
0.2115
-0,2358%
SIF4
0.67
-2,6163%
SIF5
2.135
0,4706%
SNP
0.37
2,7778%
TEL
23.65
1,0684%
TGN
350
-2,5070%
TLV
2.33
-0,6397%

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensia pentru limită de vârstă

Ministerul Muncii a pus recent în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor. Potrivit acestuia, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani.

Comenteaza
 • GALERIE
 • FOTO
 • DOCUMENTE
Anexa 5
Document: ECONOMICA.net
Anexa 1
Document: ECONOMICA.net
Anexa 2
Document: ECONOMICA.net
Anexa 3
Document: ECONOMICA.net
Anexa 4
Document: ECONOMICA.net

ECONOMICA.NET spune pe larg ce prevede proiectul noii legi a pensiilor în privinţa pensionării pentru limită de vârstă, în condiţii normale de muncă, dar şi în condiţii speciale şi deosebite de muncă. 

Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare. 

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5 pe care o găsiţi în galeria foto a articolului.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.

În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare, femeile pot opta pentru pensionare la împlinirea vârstei de 63 de ani sau pensionare la vârsta standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5. 

În situaţia în care femeile optează pentru pensionare înainte de împlinirea vârstei de 63 de ani, vârstele prevăzute în anexa nr. 5 sunt vârste standard de pensionare.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea cu şase ani a vârstei de pensionare prevăzute în anexa nr. 5.

Începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare. De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani. Conform aceluiaşi algoritm, o femeie care a născut şi crescut cinci copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, dacă a realizat stagiul minim de cotizare. 

Persoanele care au depăşit cu cel puţin opt ani stagiul complet de cotizare prevăzut în anexa nr. 5 pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5. La stabilirea stagiului complet de cotizare se iau în considerare şi perioadele asimilate în care persoana s-a aflat într-una dintre situaţiile:

 • a obţinut diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor. Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior, sau, după caz, mai multe cicluri de studii universitare de același nivel beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii de același nivel, la alegere.
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizaţii de asigurări sociale, acordate potrivit legii;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani;
 • e beneficiara Decretului-lege nr. 118/1990, potrivit căruia perioada de după data de 6 martie 1945 în care persoana a executat o pedeapsă privativă de libertate pe motive politice, a fost internată într-un spital de psihiatrie pe motive politice, ori a fost strămutată într-o altă localitate din aceleaşi raţiuni e recunoscută ca vechime în muncă. Detalii despre beneficiarii Decretului-lege nr. 118/1990, aici. 
 • a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă, în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprile 2001.

Perioadele prevăzute mai sus se valorifică ca perioadă asimilată numai în situația în care aceste perioade nu se suprapun cu stagii de cotizare realizate în condițiile legii.

Stagiul de cotizare se certifică, la cererea asiguratului sistemului public de pensii, de către Casele Teritoriale de Pensii. 

Ce trebuie să ştie persoanele care lucrează în condiţii deosebite de muncă

Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform tabelului numărul 1:

 

 

Ce trebuie să ştie persoanele care lucrează în condiţii speciale de muncă

În situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum şi în situaţia celor care au realizat stagii de cotizare în locurile de muncă încadrate în condiţii speciale, reducerea vârstelor standard de pensionare se va face conform tabelului numărul 2.

Fracţiunea de an de stagiu de cotizare realizată în grupa I şi/sau condiţii speciale de muncă, pentru care nu se acordă reducerea vârstei standard de pensionare conform tabelului nr. 2 poate fi cumulată cu perioadele de stagiu de cotizare realizate în condiţii deosebite de muncă pentru reducerea vârstei standard de pensionare conform tabelului nr. 1.

Fac excepţie de la prevederile enumerate în tabelul nr. 2:

- persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani în locurile de muncă din unităţile miniere şi care au lucrat în subteran minimum 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă. Pentru acestea, reducerea vârstei standard de pensionare este de 20 de ani;

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 45 de ani.

- persoanele care au realizat stagiu de cotizare de cel puţin de cel puţin 20 de ani în profesiile prevăzute în anexa nr. 4, pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 20 de ani;

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 50 de ani, cu excepţia balerinilor şi acrobaţilor pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 43 de ani pentru femei şi de 45 de ani pentru bărbaţi.

- persoanele care au realizat stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în locurile de muncă din aviaţia civilă, personalul navigant prevăzut în anexa nr. 1, pentru activităţile şi unităţile prevăzute în anexele nr. 2 şi 3. Pentru toate acestea, reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.

Activităţile din anexa nr. 2, avizate în condiţii speciale de muncă, realizate în unităţile din anexa nr. 3, se consideră în condiţii speciale de muncă numai dacă acestea se desfăşoară pe durata programului normal de lucru dintr-o lună.

 • Pentru aceste categorii de persoane, vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 50 de ani pentru femei şi 52 de ani pentru bărbaţi.

- persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 15 ani în zona I de expunere la radiaţii sau de cel puţin 17 ani în zona a II-a de expunere la radiaţii, în locurile de muncă din activităţile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere la radiaţii. Aceste persoane beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă.

 • Pentru aceste persoane, stagiul complet de cotizare este de 15 ani, în cazul celor care au desfăşurat activitate în zona I de expunere la radiaţii, respectiv de 17 ani, în cazul celor care au desfăşurat activitate în zona a II-a de expunere la radiaţii.

Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcţie de gradul de handicap, dovedit cu certificat de încadrare în grad și tip de handicap cu valabilitate permanentă, după cum urmează:

 • cu 15 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap grav, dacă au realizat, în condiţii de handicap grav, cel puţin stagiul minim de cotizare;
 • cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţii de handicap accentuat, un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani;
 • cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiţii de handicap mediu, stagiul complet de cotizare.

Nevăzătorii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat ca nevăzător cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare.

Găsiţi în galeria foto a articolului anexa nr. 1, anexa 2, anexa nr 3, anexa nr. 4, anexa nr 5. 

Momentan, noua lege a pensiilor este în stadiul de proiect de act normativ care se află în dezbatere publică. Ulterior perioadei de dezbatere publică, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare în comisiile de specialitate şi în plen. Legea se va aplica etapizat până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

Citeşte în Economica.net şi:

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensionarea anticipată

Noua lege a pensiilor: ce se schimbă la pensia de invaliditate

Noua lege a pensiilor: Casa de Pensii va reţine lunar un comision de 0,5% din contribuţiile asiguraţilor la Pilonul II

Noua lege a pensiilor: procedura prin care dovedeşti că ai lucrat în condiţii speciale. Noutăţi pentru pensionarii din grupa I şi a II-a de muncă

Noua Lege a Pensiilor: valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.875 de lei în 2021

Noua lege a pensiilor: se menţine contractul de asigurare facultativă

Noua lege a pensiilor: cum se va calcula pensia minimă

Noua lege a pensiilor: apare indemnizaţia socială minimă

Cum arată noua lege a pensiilor


de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
22 sep 14:57
Răspunde | Votează email 0 email
Ujoda45
http://mynspot.com/blogs/34996/1651/order-low-price-zenavil-20mg-online-can-i-buy-tadalafil-guaran http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-capecitabina-gen-rico-frete-gr-tis-no http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-acyclovir-sin-receta-r-pido http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/dynafil-200mg-en-ligne-moins-cher-acheter-mastercard-dynafil http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-commander-du-tamoxifene-20mg-tamoxifene-generique http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/como-comprar-albenza-400mg-envio-urgente-on-line-albenza-que-nao http://jaktlumaczyc.pl/48152/sildenafil-comprar-farmacia-online-confirmacion-rapida-puerto http://www.onfeetnation.com/m/blogpost?id=6595159%3ABlogPost%3A3094400 http://divinguniverse.com/blogs/post/27417 https://semavi.ws/blogs/8137/11257/buy-low-price-sildenafil-symphar-150mg-online-help-with-buying http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/rabeprazolum-10mg-bon-marche-et-sans-ordonnance-acheter http://www.dzairmobile.com/fr/questions/7753/farmacia-comprar-metoprolol-receta-seguridad-comprar-farmacia http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/tagra-20-mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-pela-net-brasil http://shamrockballerz.ning.com/m/blogpost?id=6388249%3ABlogPost%3A1398479 https://www.buddystalk.com/blogs/500/4425/ou-acheter-desloratadine-5-mg-generique-en-ligne-vente-securise
22 sep 12:53
Răspunde | Votează email 0 email
Cocuy76
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-prochlorperazine-compazine-5-mg-gen-rico https://www.olliesmusic.com/blog/26010/cheap-cephalexin-375-mg-buy-online-how-to-purchase-cephalexin-free-shipping/ http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cytoxan-barato-paraguay http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/tiotropio-comprar-en-farmacia-online-recomendada-guatemala http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ramipril-5mg-r-pido-espa-a-altace http://www.holidayscanada.com/blogs/389/11401/lisinopril-hidroclorotiazida-5-12-5-mg-como-puedo-comprar-mas-b http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/varofil-100-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/comprar-alfacip-0-5mg-via-internet-no-brasil-onde-comprar http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/ziprasidona-geodon-40-mg-onde-comprar-r-pido-no-brasil-quanto-o http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/94385 http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/buy-ezetimibe-no-prescription-where-to-buy-zetia-cheap http://movsam.ning.com/profiles/blogs/clopidogrel-buy-cheap-cheap-clopidogrel-75mg-capsule-uses http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-teva-order-how-to-buy-sildenafil-teva-online-usa http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-vigro-150-mg-entrega-r-pida-brasil http://harvesttyme.org/blogs/329/2007/buy-cheap-revia-50-mg-online-how-to-buy-naltrexone-guaranteed http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-etodolaco-etodolac-200mg-gen-rico-melhor-pre-o-brasil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/buy-generic-pms-gemfibrozil-300mg-online-where-to-purchase
22 sep 11:36
Răspunde | Votează email 0 email
Ucope06
http://mrreevescomputerlab.com/oxwall/blogs/post/3158
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/56/2881/o-acheter-du-erectol-100mg-er
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/flutamide-250-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia
http://share.nm-pro.in/blogs/post/23329#sthash.dzR1wBqb.AIil02xD.dpbs
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/67/7384/como-comprar-enthusia-generico-de-confianza-pela-net
https://www.loosemusicent.com/blogs/567/4222/order-discount-viagra-150-mg-online-how-to-purchase-sildenafil
http://showmeanswer.com/index.php?qa=5674&qa_1=farmacia-comprar-generico-espironolactona-precio-andorra
http://ibase45.net/blogs/3646/35806/order-promethazine-25mg-order-promethazine-25mg-online
http://amusecandy.com/blogs/post/84310
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=2819&qa_1=farmacia-online-comprar-generico-amlodipine-confianza-panam%C3%A1
http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=15858&qa_1=buy-genegra-25mg-how-can-order-sildenafil-citrate-rx-needed
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/buy-tizanidine-2mg-cheap-can-i-purchase-zanaflex-in-verified
http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/461/16415/order-monoket-20-mg-cheap-do-i-need-a-prescription-to-buy-mon
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/25676
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-oxcarbazepina-150mg-gen-rico-na-internet-brasil
http://opencu.com/profiles/blogs/dutasterida-comprar-sin-receta-de-confianza
22 sep 09:30
Răspunde | Votează email 0 email
Uxefe16
http://www.politicanada.ca/blogs/664/6190/donde-a-la-orden-proventil-albuterol-0-1-mg-con-garantia-argent
https://www.olliesmusic.com/blog/28616/generique-doxycycline-100-mg-acheter-doxycycline-prix-pharmacie-canada/
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/silanil-sildenafil-citrate-o-commander-en-ligne-silanil-pas-cher
http://agatas.org/qa/1356/clozaril-50mg-buy-how-to-order-clozaril-for-cheap-online
http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-comprar-gen-rico-envio-48h
http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/low-price-monoket-40mg-buy-online-where-to-buy-isosorbide
http://soruanaliz.com/index.php/1941/piroxicam-ligne-acheter-avec-mastercard-achat-piroxicam-inde
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zocor-simvastatin-40mg-de-forma
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-clomifene-citrate-clomiphene-gen-rico-entrega-r-pida-pela
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-doxazosin-mesylate-2mg
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/20232
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/elocon-puedo-comprar-y-pagar-con-mastercard-ecuador-comprar
http://thecorner.ning.com/m/blogpost?id=1921587%3ABlogPost%3A4511969
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-de-micolis-fluconazole-de-confianza
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/galotam-sildenafil-citrate-100-mg-en-ligne-baisse-prix-commander
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-commander-fosamax-alendronate-bon-marche-securise-acheter
http://accordeonrogervermeylen.be/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8410
http://ykien.info/index.php?qa=28058&qa_1=ziprasidona-geodon-comprar-gen%C3%A9rico-urgente-internet-brasil
22 sep 08:10
Răspunde | Votează email 0 email
Ipobu44
http://foodtube.net/profiles/blogs/order-cheap-lasix-100mg-where-to-order-furosemide-in-verified
http://amusecandy.com/blogs/post/224838
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/metformine-pharmacie-acheter-ou-acheter-du-vrai-glucophage-xr
http://greek-smile.com/blogs/15220/10979/discount-terbinax-250-mg-buy-online-terbinax-discount-card-20
http://www.dzairmobile.com/fr/questions/1606/farmacia-online-comprar-generico-dutasteride-receta-segura
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/recherche-labetalol-acheter-vrai-trandate-sur-internet
http://www.myclimbing.club/go/blogs/1874/20219/donde-para-ordenar-pletal-50mg-de-confianza-chile
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/mesalazina-400mg-comprar-envio-rapido-via-internet-no-brasil
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-monohydrate-50mg-en-ligne-bas-prix-acheter
http://elementospromocionales.com/pruebas/blogs/445/2502/mometasone-baisse-prix-sur-internet-elocon-en-luxembourg-prix
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/risperidona-1-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-el
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/zenavil-tadalafil-como-comprar-envio-urgente
http://www.1friend.com/blogs/1360/4444/donde-a-la-orden-avanafil-50-mg-con-seguridad-chile
http://jaktlumaczyc.pl/47554/latanoprost-ordonnance-commander-recherche-latanoprost
http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/fincar-onde-comprar-com-desconto-portugal
http://dmoney.ru/30033/purchase-tricofarma-order-finasteride-verified-pharmacy
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/9218
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/dramamine-50mg-comprar-online-estados-unidos-comprar
http://www.myclimbing.club/go/blogs/1985/21834/sildenafil-citrate-50-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-de-forma
http://opencu.com/profiles/blogs/buy-discount-wellbutrin-150mg-online-where-can-i-purchase
http://bioimagingcore.be/q2a/27264/achat-rapide-isosorbide-60-prix-isosorbide-parapharmac
22 sep 05:53
Răspunde | Votează email 0 email
Fitop12
http://divinguniverse.com/blogs/post/17012
http://www.facecool.com/profiles/blogs/cefdinir-como-comprar-envio-24h-brasil
http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=24513&qa_1=ibuprofeno-comprar-no-brasil
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-dipiridamol-persantine-100-mg-pre-o
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/low-price-spasyt-2-5-mg-buy-online-where-can-i-buy-oxybutynin
http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-viagra-sildenafil-citrate-online-estados-unidos-comprar
http://bobford.ning.com/m/blogpost?id=2578763%3ABlogPost%3A4624519
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-metformina-glibenclamida-buen
http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/57803
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-teva-comprar-en-una-farmacia-en-linea-recomendada
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=1446&qa_1=realizar-tolterodine-tolterodine
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-carbamazepina-gen-rico-envio-urgente
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lopid-300-mg-sin-receta-env-o-libre
http://snopeczek.hekko.pl/211308/farmacia-online-donde-comprar-lumigan-urgente-argentina
http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/order-sildenafil-uropharm-120mg-on-sale-sildenafil-uropharm-where
http://barbershoppers.org/blogs/post/35266
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/cheap-exerdya-60-mg-order-online-can-i-order-tadalafil-online
http://lifestir.net/blogs/post/71328
http://griffithchafey.ning.com/profiles/blogs/buy-quetiapine-cheap-where-to-buy-seroquel-safely-online
22 sep 04:36
Răspunde | Votează email 0 email
Cufuz08
http://jaktlumaczyc.pl/23762/esomeprazole-ligne-rapide-esomeprazole-commander-canada
http://opencu.com/profiles/blogs/order-pamergan-no-prescription-pamergan-for-sale-online-us
http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-novuroxim-gen-rico-de-forma-segura
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/comprar-effexor-75mg-pela-internet-quanto-custa-venlafaxine-75-mg
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/achat-securise-rosytona-bas-prix-2018-rosytona-maroc-prix
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-citalopram-sin-receta-con-garantia-donde
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=11958&qa_1=trazodona-comprar-farmacia-bolivia
http://barbershoppers.org/blogs/post/37007
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/78/2690/valporal-donde-comprar-sin-recet
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-duoneb-ipratropium-bromide-albuterol-sulfate
http://www.myworldcircle.com/blogs/825/8355/farmacia-online-donde-comprar-generico-cialis-femenino-20-mg-fi
http://amusecandy.com/blogs/post/173006
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/276287
http://harvesttyme.org/blogs/336/1847/recherche-achat-zantac-ranitidine-moins-cher-prix-de-ranitidi
22 sep 04:01
Răspunde | Votează email 0 email
Jamesfreef
[url=http://fei.girls-kzn.mobi]проститутки Казань[/url]
[url=http://fei.girls-kzn.mobi/individuals/]индивидуалки Казань[/url]
[url=http://fei.girls-kzn.mobi/individuals/vyezd/]проститутки на выезд Казань[/url]
[url=http://fei.girls-kzn.mobi/znakomstva/]секс знакомства Казань[/url]
22 sep 02:33
Răspunde | Votează email 0 email
Nezir66
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/finasteride-pas-cher-securise-proscar-1-generique-achat http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/viavag-150mg-baisse-prix-et-securise-achat-s-curis-de-sildenafil http://www.impresapossemato.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4315&lang=it http://vocal-buzz.ning.com/m/blogpost?id=6452757%3ABlogPost%3A4651197 http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-novosil-sildenafil-citrate-novosil-achat http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/239/7600/ciprofloxacin-en-ligne-pas-cher-acheter-visa-achat-ciprofloxac http://www.myclimbing.club/go/blogs/1962/21405/discount-neoral-100mg-order-online-where-to-order-cyclosporine http://88.88maw.com/blogs/post/76061 https://23bestcity.de/blogs/post/11441 http://latinosdelmundo.com/blogs/853/2872/buy-divalproex-safely-buy-divalproex-australia-price http://ggwadvice.com//index.php?qa=43802&qa_1=selegiline-ligne-achat-ordonnance-selegiline-vente-ligne http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=29087&qa_1=comprar-finpecia-receta-internet-finpecia-comprar-finpecia http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/86924 http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/phexin-order-cheap-how-to-buy-cephalexin-in-verified-medstore http://mrreevescomputerlab.com/oxwall/blogs/post/14374 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-achater-inderal-20-mg-inderal-france-24h http://techwarriorteam.ning.com/m/blogpost?id=4669430%3ABlogPost%3A3657474 http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=5585&qa_1=donde-stendra-receta-confianza-chile-avanafil-receta-receta http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-desogen-ethinyl-estradiol http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-novonorm-sin-receta-de-confianza http://barbershoppers.org/blogs/post/13403 http://www.myworldcircle.com/blogs/1237/16131/farmacia-online-donde-comprar-doxepine-sin-receta-rapido-como http://showmeanswer.com/index.php?
22 sep 01:19
Răspunde | Votează email 0 email
Ilari68
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/order-diclofenac-100mg-low-price-how-can-i-buy-voltaren-without http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-tenormin-atenolol-25-mg-gen-rico-envio http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-generico-norfloxacina-mas-barato-norfloxacina-precios http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/9487 http://se.integration-soundstrue.com/blogs/78/4221/acheter-vrai-wellbutrin-sr-bupropion-moins-cher-acheter-bupro http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cartia-xt-gen-rico-envio-rapido-via http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-sildenafil-citrate-200mg-where-can-buy http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/apcalis-tadalafil-comprar-sin-receta-pago-mastercard-dominicana http://www.connect2fight.com/blogs/132/1822/cheap-chlorambucil-2-mg-buy-online-how-can-i-order-leukeran-n http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/mirtawin-30mg-order-online-where-to-buy-mirtazapine-no-rx http://www.myworldcircle.com/blogs/850/7581/adalat-buy-cheap-where-can-i-purchase-nifedipine-no-prescript http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/order-tryptacab-10mg-buy-tryptacab-online-legal http://explicitty.com/blogs/2116/22127/buy-escitalopram-20mg-low-price-buy-escitalopram-from-pharmacy http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=14420&qa_1=acheter-du-vrai-ligne-acyclovir-acyclovir-luxembourg-vente http://movsam.ning.com/profiles/blogs/norethindrone-acetate-livraison-discrete-pas-cher-medicament http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/85283 http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=12508&qa_1=farmacia-online-comprar-starlix-uruguay-comprar-nateglinide http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-colospa-sin-receta-env-o-gratis
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
 • 3h
 • 24h
 • 7z
 • 31z
1 DECEMBRIE 2018 AMSTERDAM de la 595 euro 1 DECEMBRIE 2018 AMSTERDAM de la 595 euro
Miercuri, 05 Septembrie 2018 17:31
REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro
Luni, 03 Septembrie 2018 16:22
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X