Pârtiile de schi din Poiana Braşov au fost deschise

Toate pârtiile din Poiana Braşov, cu excepţia părţilor inferioare ale pârtiilor Lupului şi Subteleferic, s-au deschis joi, cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut, informează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, biroul de presă al Primăriei Braşov.
Economica.net - joi, 08 dec. 2016, 14:24
Pârtiile de schi din Poiana Braşov au fost deschise

‘Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă în partea superioară depăşeşte un metru, iar în părţile inferioare ale pârtiilor, între 50-70 de cm. Zăpada a fost produsă în cea mai mare parte de echipamentele de înzăpezire, este zăpadă artificială şi având în vedere că temperatura medie este acum între minus cinci şi minus 10 grade Celsius, instalaţiile pentru producerea zăpezii artificiale vor funcţiona şi în zilele următoare. Până acum, am utilizat 80.000 de metri cubi de apă, avem patru ratracuri, 120 de lăncii pulverizatoare şi 24 de tunuri de zăpadă, iar în următoarea perioadă, vor veni încă cinci. Având în vedere prognoza meteo, credem că va fi un sezon de schi bun, care preconizăm să dureze până la sfârşitul lunii martie. Îi invit pe toţi românii şi pe toţi braşovenii să se bucure de cel mai mare şi mai modern domeniu schiabil din România’, a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, citat în comunicatul de presă.

Se poate schia pe următoarele pârtii: Lupului – partea superioară, Kanzel, Sulinar şi Drumul Roşu – până la bază, Bradului şi Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară şi Lupului- zona inferioară.

Pe pârtia Bradul va funcţiona şi instalaţia de nocturnă, astfel că turiştii se pot bucura de schi şi după lăsarea întunericului.

De joi, au fost puse în funcţiune şi instalaţiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă respectiv, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadionului.

Şi pârtia de săniuş este funcţională şi, dacă condiţiile meteo vor permite, în perioada următoare vor fi deschise şi pistele de tubing, potrivit sursei citate.

Cele mai dificile pârtii din Poiana Braşov sunt pârtia Lupului, Subteleferic şi Kanzel, pârtia Sulinar este considerată de dificultate medie, Drumul Roşu – dificultate medie-uşoară, iar pârtiile Bradul şi Stadion sunt considerate pârtii uşoare.

Tarifele la transportul pe cablu s-au majorat faţă de sezonul trecut cu 3%, astfel că o urcare simplă cu telecabina costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii, iar urcare şi coborâre 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.

Cartelele pentru telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri costă, în funcţie de numărul de puncte, între 30 de lei pentru o cartelă cu şase puncte – adulţi şi 15 lei pentru copii, până la 550 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte – adulţi şi 290 de lei pentru copii. Abonamentele costă de la 145 de lei pentru adulţi/ zi şi 80 de lei pentru copii, până la 550 de lei adulţi / şase zile şi 280 de lei pentru copii, aceeaşi perioadă.

Pentru săniuş, preţurile sunt cuprinse între 20 -15 de lei/oră adulţi şi 15-10 lei pentru copii, preţul crescând în funcţie de câte ore se stă în parcul unde este pârtia.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea pet-urilor, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet,......
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...