Cooperativa Țara mea, care livrează pentru Kaufland: „Nouă nu ne este frică să investim. Luna viitoare vom crește efectivele la 6.000 de porci”

Florin Burculescu, președintele Cooperativa Țara mea, care livrează produse alimentare către retailerul german Kaufland, susține că pentru membrii cooperativei pesta porcină nu reprezintă o problemă. Începând de luna viitoare fermele din program vor crește efectivele cu 2.000 de porci, până la 6.000 de capete pe săptămână.
Economica.net - mar, 18 sept. 2018, 18:44
Cooperativa Țara mea, care livrează pentru Kaufland:

În plină criză generată de răspândirea pestei porcine africane, la Cooperativa Țara mea, cea care livrează produse alimentare către retailerul german Kaufland, lucrurile se văd cu totul altfel. Managementul se pregătește deja intens pentru popularea fermelor ce fac parte din programul național pentru carne de porc 100% românească cu încă 2.000 de porci pe săptămână, pe lângă cei 4.000 deja existenți și cataloghează pesta porcină drept o isterie și nu o problemă majoră.

„Programul nostru merge foarte bine. Avem 84 de ferme în Cooperativă, care livrează 800 de porci pe zi, și nu ne este frică să investim pentru repopularea fermelor. De luna viitoare vom încerca cu 6.000 de porci pe săptămână ceea ce înseamnă 24.000 de porci pe lună”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara mea. În momentul de față, cele 84 de ferme au un efectiv de 4.000 de porci pe săptămână.

„Prima etapă a proiectului nostru a fost îndeplinită 100% și urmează etapa a doua, pentru că noi nu ne speriem de pestă. De Crăciun ar trebui să culegem roadele”, mai spune președintele, potrivit căruia creşterea porcilor ar trebui să se facă în ferme specializate unde se respectă toate regulile de biosecuritate, și nu în gospodăria populației.

„Din isterie, foarte mulți și-au sacrificat porcii, dar trebuie spus că fermele nu au nicio problemă pentru că respectă normele. În ferme se face agricultură modernă”, mai spune Burculescu, care crede că propagarea rapidă a virusului este cauzată de factorul uman. 

Amintim că în luna noiembrie anul trecut, Cooperativa Țara mea și retailerul german Kaufland au lansat primul program național pentru carne de porc 100% românească prin care lanțul de magazine se angaja să preia carnea furnizată de membrii Cooperativei. Tot atunci, lanțul de magazine a deschis  dun raft dedicat 100% produselor românești.

S-a început cu livrarea a peste 400 de porci pe zi, planul fiind ca retailerul german să preia peste 60% din carnea de porc românească, adică peste 300.000 de porci pe an.

De asemenea, luna trecută, Cooperativa agricolă Ţara mea a semnat un parteneriat cu compania Hunland, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul importului şi exportului internaţional de animale, prin care întreaga capacitate de producție a diviziei Hunland pe România intră sub umbrela Țara Mea. Hunland va furniza material genetic pentru fermele de porci din Cooperativă.

Tot atunci, Premium Porc Group, unul din cei mai mari producători de porci din România cu ferme în mai multe județe, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Țara Mea pentru o parte a unităților de producție.

Cooperativa agricolă „Ţara Mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi diverse, de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. 

 
 
Te-ar mai putea interesa și
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără măsuri de susţinere a consumului, România riscă să îşi piardă cel mai......
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...