Pierderile Eurobank în România au scăzut cu 33,6% la nouă luni, la 18,2 milioane de euro

Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an pierderi de 18,2 milioane de euro în România, în scădere cu 33,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de instituţia financiară.
Economica.net - vin, 29 nov. 2013, 18:23
Pierderile Eurobank în România au scăzut cu 33,6% la nouă luni, la 18,2 milioane de euro

Activele totale ale Eurobank în România erau la sfârşitul lunii septembrie de 3,9 miliarde de euro, aproape de nivelul de 3,88 miliarde de euro din primul semestru. La 31 decembrie 2012, activele totalizau 4,09 miliarde euro.

Soldul creditelor s-a menţinut, faţă de primul semestru, la 2,82 miliarde de euro, şi sunt în scădere comparativ cu decembrie 2012, când însumau 2,95 miliarde de euro.

Portofoliul depozitelor a crescut uşor, de la 1,78 miliarde euro, la sfârşitul lunii iunie, la 1,83 miliarde de euro. La sfârşitul anului trecut, Eurobank avea depozite de 1,74 miliarde de euro.

Banca a consemnat în primele nouă luni cheltuieli operaţionale de 95,4 milioane de euro, în scădere de la 107,9 milioane de euro în urmă cu un an.

Eurobank deţine în România 233 de unităţi de retail.

La nivel de grup, Eurobank a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 241 de milioane de euro, în scădere de la un rezultat negativ de 1 miliard de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Eurobank controlează pe piaţa locală Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Te-ar mai putea interesa și
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China va acorda miliarde de yuani pentru a ajuta oraşele să renoveze clădirile publice deteriorate şi să modernizeze infrastructura, într-un moment în care oficialii de la Beijing caută noi......
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog Occidentului
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate ...
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri ...
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform ...