Profit net aproape dublu pentru Boromir Prod Buzău, în primul semestru al anului

Boromir Prod S.A. Buzău a înregistrat un profit net de circa 3,852 milioane lei, la 30 iunie 2017, aproape dublu faţă de acelaşi interval din anul anterior, când rezultatul net a fost de aproape 1,955 milioane lei, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 
Economica.net - mie, 16 aug. 2017, 07:43
Profit net aproape dublu pentru Boromir Prod Buzău, în primul semestru al anului
Potrivit sursei citate, cuantumul profitului net este rezultatul profitului obţinut în activitatea de exploatare, în valoare de 2,259 milioane lei, profitul obţinut în activitatea financiară – de 1,891 milioane lei, respectiv impozitul pe profit calculat, în sumă de 410.673 lei. 

De asemenea, rezultatul brut obţinut în cadrul activităţii de exploatare este profit, în suma de 2.259.209 lei, în creştere cu 8,39% faţă de anul precedent. 

La 30 iunie 2017, societatea avea datorii totale de 21,348 milioane lei, în scădere de la 21,840 milioane lei, cât se înregistrau la începutul acestui an. 

Conform datelor citate, veniturile înregistrate in sfera producţiei au înregistrat o scădere faţă de valorile aferente perioadei anului precedent, cu 268.650 lei, respectiv un procent de 0,89%, iar cantitatea de produse finite obţinute a consemnat o creştere cu 19.838,45 kg, respectiv un procent de 0,12%. 

Boromir controlează în prezent 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din Romania, cu o capacitate de măcinare de 1.500 t/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare din Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu. 

Societatea dispune de o reţea de magazine specializate „Boromir Pan Café” (magazine cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 mp).

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...