UPDATE Scrisoarea lui Sima: Am pierdut banii!

Radu Soviani susţine că a primit un e-mail de la Cristian Sima în care acesta explică situaţia în care se află şi susţine că a scris e-mailul când se afla într-un avion ce traversează Atlanticul. Cristian Sima recunoaşte că a pierdut banii clienţilor.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 05:53
UPDATE Scrisoarea lui Sima: Am pierdut banii!

Avocatul păgubiţilor a declarat, în exclusivitate la Realitatea TV, că prejudiciul adus de Sima se ridică la 70 de milioane de euro.

Iată ce scrie Sima în scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Soviani:

”Desi lungimea funiei este aceeasi cu inaltimea ghilotinei, onoarea trebuie sa redevina o virtute, sa-si recapete valoarea de piata; altfel, “oamenii de onoare” asa cum se autodenumesc mafiotii, vor ajunge sa fie mai numerosi decat oamenii onorabili.

Nu ma pot defini nici „om de onoare” si cu atit mai putin onorabil.Avionul care traverseaza Atlanticul imi creaza o ciudata senzatie de pace si liniste,toata lumea a adormit brusc lasandu-ma parca sa-mi hotarasc singur sfarsitul .Decizia finala e luata.As vrea sa fiu un razboinic Ronin dar nu sunt.Sunt singur si am nevoie de timp mai mult decat am nevoie sa traiesc.Am fost mereu in criza de timp , acum mai mult ca niciodata.Ma obsedeaza o fraza a lui Tudor Chirila de acum citiva ani:”Nu murim cand vrem noi”,dar oare putem muri cum vrem noi?As avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce am trait ,nu numai in ultimele patru luni ci mai ales in ultimii 51 de ani. Cand va izbucni scandalul toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din pacific.Am 2500 de franci , trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10000 de euro cu care trebuie sa cistig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie.Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor desi au semnat ca isi asuma  riscul,dar oare moral sunt responsabil si de cistigurile de pina acum?Am fost mereu un luptator si cred si acuma ca lucrurile s-ar fi putut salva dar, mi-era imposibil sa-mi continui ipocrizia pentru a satisface o lacomie generala a clientilor,lacomie pe care am exploatat-o la maxim in demersul meu de a le castiga increderea si respectul. ”Ipocrizia e omagiul pe care viciul il aduce virtutii” – Francois de la Rochefoucauld. [..]Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile,eu am luat toate deciziile,niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic. Nimeni nu e vinovat in afara de mine, nici CNVM-ul, nici clasa politica, nici ”oamenii de onoare” nici onorabilii clienti..

Citeşte integral e-mailul pe Soviani.com

Completare:

„Din cauza diferentei de fus orar nu am asistat in direct la propria mazilire media. Este surprinzator cum sunt analizat de psihologi care nu m-au cunoscut in viata lor si de analisti gata oricind sa-si dea cu parerea despre oricine si orice. Cand inca mai frecventam asiduu platourile televiziunilor refuzam constant sa fiu declarat analist economic, uzitand de butada: Care este deosebirea intre un analist si Dumnezeu? Dumnezeu nu se crede analist. Au existat insa si citeva personaje pe care le-am cunoscut mai bine si ale caror reactii as vrea sa le comentez .
1.Marie Rose Mociornita:am cunoscut-o prin Robert Turcescu la cererea mea datorita faptului ca ma fascina inteligenta si mai ales coerenta ei in exprimarile televizate. Am invitat-o la masa , la pranz la Trattoria Roma. Dupa 5 minute m-a intrebat daca-mi iubesc sotia. Imi este jena sa va relatez raspunsul meu, a fost taios dar nicidecum badaran. A devenit clienta odata cu Robert Turcescu.

Turcescu nu mi-a trimis niciun ban pentru ca si-a cumparat masina sau s-a razgandit. Doamna insa mi-a trimis 10.000 de euro si a gastigat in citeva luni cam 20% si si-a retras banii. Cu Marie Rose am avut doua discutii: am sfatuit-o sa-si vanda toate actiunile la FP in prima zi de cotare la bursa chiar daca vor creste si sa nu mai vina la birou cu catelusa pentru ca e nepoliticos. Citeşte mai departe pe Hotnews

Citeşte şi Cazul Sima: Ce spun specialiştii FOREX şi care sunt cele mai frecvente greşeli ale jocului valutar

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...